Řezy Amaretto
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v italském mandlovém likéru a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakaového těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,45 g |
| Tuky | 336,84 g |
| Vláknina | 16,60 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 452 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, cukr a kakao. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto. V případě potřeby přidáme mléko. Pak těsto rozdělíme na dva díly.
Krok 2: Těsto rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29 x 29 cm.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krok 4: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázni na kaši a necháme ji vychladnout.
Krok 5: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně k němu zašleháme vychladlou kaši.
Krok 6: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, namočené v Amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další navlhčené piškoty.
Krok 7: Přikryjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.
Krok 8: Pak moučník nakrájíme na úhledné řezy a zdobíme je dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 42 minutami
Fofr broskvový koláč
Martula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 1 hodinou
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 1 hodinou
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 2 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 2 hodinami
Květáková polévka se zeleninou bez smetany
Topmoni před 2 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (35)
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.
Spíš mám problém někdy ukořistit jeden i pro sebe.
Děkuji všem