Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy Amaretto

Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v amarettu a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakového těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min + uležení do druhého dne

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, + uležení do druhého dne)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 37x28 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 173 kJ /
6 256 kcal
Bílkoviny72,45 g
Tuky336,84 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 452 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy725,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krájíme na úhledné řezy a zdobíme dle vlastní fantazie. Krok 2: Smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, cukr a kakao. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Krok 4: Rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29x29 cm. Krok 5: Vložíme do trouby, pečeme asi 10 minut a necháme vychladnout. Krok 6: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši a necháme vychladnout. Krok 7: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlou kaši. Krok 8: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, které jsme namočili v amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další máčené piškoty. Krok 9: Přikyjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.

Zveřejněno 8. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Amaretto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDOP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy Amaretto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDOP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (35)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veronika.Hrozna: To znám.Někdy si zobne malá myš a někdy myšák nebo krysa.Až je načapu,pujdou do koláče.<3

Lydie Matuštíková 25. 6. 2016 10:27
Do těsta stačí bohatě 100 g cukru, stejně tak do krému 100 g cukru místo 250 g. Internetové recepty jsou dobré pro inspiraci, ale je nutné připojit vlastní zkušenost a rozum.

:yes: krásný zákusek:-p:-K

Veronika.Hrozna: Přidala jsem fotečky! Výborné.

Bahula:Krém mi stačil ,ale jenom na jednu vrstvu piškot. Další už jsem neměla čím namazat.Asi jsem opravdu udělala větší plátky těsta.
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !:-( Nenechají nic odležet.Ani Segedýn! Já to nechápu.:-O

Veronika.Hrozna: Čím více jsou uležené, tím jsou výbornější. Asi jsi udělala větší pláty mně krém stačil:-D

Bahula:Už je upečené a naplněné. Měla jsem zase málo krému :-))
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.;-):-p Nejhorší bude to čekání ,manžel se plížil s nožem do lednice ukrojit kraje,tak jsem mu to zatrhla.:-D

Veronika.Hrozna:Měla jsem Caporetta Amaretto 16% alkoholu slevněné na 100,-Kč v Albertu. Myslím si, že je jedno jaké, důležitá je chuť po mandlích. Solamylu jsem dala vrchovatou lžíci. Přeji, ať se řezy podaří, u nás moc chutnaly :-K:-K:-K

Bahulko jdu zítra do těch řezú. Drž palečky ať se mi to podaří jemně vyválet.Koupila jsem v Kaufu nějaké Amaretto Cellini s 21 % alkoholu,mohu to použít? Nebo mám koupit jiné.Zapomněla jsem se zeptat jaké jsi měla ty. A toho Solamylu lžíce zarovnaná nebo bohatě?:-p:-p:-p

kouzelné řezy:yes::-D ostatně jako vždy:yes:;-)

jar11:Piškoty jsem použila kulaté, které nejsou slazené, cukrářské piškoty jsou slazené, proto mohlo být sladké. Prášek do pečiva je nutný, aby těsto naskočilo, protože je rozválené úplně na tenký plát. Měla jste přidat foto :-K:-K:-K

Upekla jsem a hodnotím:
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.

Nádhera, někdy je zkusím:-)

jar11: Opravdu si myslíš, že je velký rozdíl v použití pro tento účel mezi Amaretto caporetta a třeba Amareto Venice nebo Ramazzotti? Nebo mezi jakýmkoliv amarettem od firmy Disaronno či Lazzaroni? Asi stačí klidně i amaretto z Lidlu:-))

na namočení piškotů jsi použila Amaretto, nebo Amaretto caporetta???

Veronika.Hrozna: u nás se sladké moc nejí, tak s tím problém nemám:-))

maris:Taky jsem myslela,že všechno budu řešit nákupem v cukrárně ,je to sice hezké,ale nejedlé.Takže ruce se musely přizpusobit mlsné hubě.Ale takové to nemám ,to je fakt.:-D

Dooga: To v cokrárně nekoupím,kdyby jo, tak to byste viděl tu frontu. :-D

Krásné :yes:

Veronika.Hrozna: tak já nepchybuji ani na moment, že i skvěle chutnají:-)), já bych je takhle krásné neudělala ani za milion:-S:-))

Bahula:Super smetánka,to já mohuuuu:-p:yes:

Dortíky v řad nastoupené, to jsi celá ty a ještě s dobrým likérkem:yes:

maris: Já ty její zákusky peču,ale ješté nikdo neřekl, že si je nedá proto, že nejsou hezký! :-OJá je taky tak nenakrájím, lasser doma nemám!
Spíš mám problém někdy ukořistit jeden i pro sebe.:-D:yes:

Nádhera!!! :-):-K

:yes::yes::yes: Pekný a chutný zákusok. ;-)

Krásné :yes::-K

Veronika.Hrozna: min.30%-doplnila jsem do rcp.
Děkuji všem :-K:-K:-K:-K

Profi cukrářská práce. :yes:

Tématické fráze:
amaretto, kuchyně lidlu recepty cukrárna, kuchyně lidlu recepty, amareto, amaretto recepty, amaretto recept, domácí amaretto, amaretto lidl, co je amaretto, amaretto použití, amaretta, recept na amaretto, top recepty amaretto, kuchyně lidlu, amaretto krem, amaretto venice recept, caporetta amareto, rez amareto, amaretto albert, caporetta amaretto

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr krupice, máslo, kakao, kypřící prášek do pečiva, mléko, smetana ke šlehání, mouka hrubá, solamyl, máslo, cukr moučkový, amaretto, piškoty

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu