Řezy Amaretto
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v amarettu, a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakového těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 x 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,45 g |
Tuky | 336,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme vejce, máslo, cukr a kakao. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. V případě potřeby přidáme mléko.
Krok 2: Těsto rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29 x 29 cm.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout.
Krok 4: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši a necháme vychladnout.
Krok 5: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlou kaši.
Krok 6: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, které jsme namočili v Amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další navlhčené piškoty.
Krok 7: Přikyjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.
Krok 8: Krájíme na úhledné řezy a zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 2 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 10 minutami
Jednoduché langoše
Fitulka před 20 minutami
Hermelínové kuřecí nudličky
Fitulka před 56 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Krajanekcestovatel před 1 hodinou
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 1 hodinou
Fazolový salát
Anna.Milkova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 2 hodinami
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 2 hodinami
Rýžový nákyp
Tereziena před 5 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 6 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (35)
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.
Spíš mám problém někdy ukořistit jeden i pro sebe.
Děkuji všem