Řezy Amaretto
Chcete-li připravit luxusní zákusek, se kterým nebude moc práce, vyzkoušejte Amaretto řezy. Lahodný smetanový krém je proložený piškoty máčenými v amarettu a vše spolu krásně drží díky dvěma vrstvám kakového těsta.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 37x28 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 173 kJ / 6 256 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,45 g |
Tuky | 336,84 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,72 g |
Sacharidy | 725,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krájíme na úhledné řezy a zdobíme dle vlastní fantazie.
Krok 2: Smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, cukr a kakao.
Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
Krok 4: Rozválíme na pečicím papíru na dva stejné pláty o rozměru asi 29x29 cm.
Krok 5: Vložíme do trouby, pečeme asi 10 minut a necháme vychladnout.
Krok 6: Smetanu s hrubou moukou a solamylem svaříme ve vodní lázní na kaši a necháme vychladnout.
Krok 7: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a postupně do ní zašleháme vychladlou kaši.
Krok 8: Na jeden z plátů naskládáme piškoty, které jsme namočili v amarettu, navrstvíme na ně krém a na něj rozložíme další máčené piškoty.
Krok 9: Přikyjeme druhým plátem těsta a necháme uležet do druhého dne.
Zveřejněno 8. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Moje poznámka
Řezy Amaretto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDOP
Nejnovější recepty
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 5 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 19 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 20 hodinami
Pikantní kuřecí nudličky s cukrovým hráškem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 1 hodinou
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 1 hodinou
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 1 hodinou
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 2 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 4 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 4 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 7 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 17 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 20 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 21 hodinami
Tématické fráze:
amaretto,
kuchyně lidlu recepty cukrárna,
kuchyně lidlu recepty,
amareto,
amaretto recepty,
amaretto recept,
domácí amaretto,
amaretto lidl,
co je amaretto,
amaretto použití,
amaretta,
recept na amaretto,
top recepty amaretto,
kuchyně lidlu,
amaretto krem,
amaretto venice recept,
caporetta amareto,
rez amareto,
amaretto albert,
caporetta amaretto
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr krupice,
máslo,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
smetana ke šlehání,
mouka hrubá,
solamyl,
máslo,
cukr moučkový,
amaretto,
piškoty
Komentáře (35)
Když jsem byla pryč tak se tam na to nanosila do lednice nějaká myš s nožem !
takže jen jedna vrstva piškot!Likérem jsem pokropila i ˇupečené pláty.
těsto: na 300g mouky je 1 prášek do pečiva opravdu hodně, v upečeném těstě jde dost cítit na jazyku.
krém: zbytečně hodně krému,hodně sladký,zbytečně tučný,pokud použijete cukrářské piškoty, uberte v dávce cukr.
Spíš mám problém někdy ukořistit jeden i pro sebe.
Děkuji všem