Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo - pudinkový pohár s jahodami a želé

Pohár s čerstvými jahodami a krémem z vanilkového pudinku a tvarohu, proložený sušenkami a dozdobený jahodovým želé, je prostě neodolatelný. Je ideální jako lehký dezert na letní oslavy nebo jako sladká tečka po dobrém jídle.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chlazení

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 856 kJ /
444 kcal
Bílkoviny24,11 g
Tuky6,89 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 34 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy68,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink (dáme méně mléka). Krok 2: Ihned těsně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Krok 3: Po vychladnutí přendáme do mísy, přidáme tvaroh a prošleháme. Podle potřeby případně dosladíme moučkovým cukrem. Krok 4: Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Krok 5: Do studené vody, ochucené jahodovým sirupem, zamícháme želatinu a necháme ji zhruba 10–15 minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání, buď přímo na sporáku, nebo ve vodní lázni, pozvolna zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. (Teplota by neměla překročit 50 °C a už vůbec nesmí projít varem – neztuhla by.) Želé necháme zchladnout a použijeme ho až ve chvíli, kdy začíná mírně houstnout. Krok 6: Na dno sklenic dáme trochu krému, na něj sušenku, opět krém, nakrájené jahody, další vrstvu krému a sušenku. Poslední vrstvou musí být krém, který důkladně uhladíme až k okraji. Krok 7: Poté dezert necháme vychladit v lednici. Krok 8: Po vychlazení napovrch rozložíme nakrájené jahody a zalijeme mírně houstnoucím želé. Krok 9: Dozdobíme mátou nebo meduňkou a můžeme servírovat.

TIP: Růžičky z jahod - rady a tipy na jedlé ozdoby

Zveřejněno 1. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Jedná se o odlehčenou verzi, do těchto krémů se většinou přidává zakysaná smetana.

Kdo nechce dělat želé, tak vynechá a dozdobí na povrchu dle vlastní fantazie, třeba i kopečkem šlehačky.

Díky zakrytí pudinku potravinářskou folií nevznikne škraloup.

Všechny mé recepty najdete zde: http://www.merylas.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2Qr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L2Qr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Efektní pohárek, určitě jako na dietku:-DMoc lákavé foto:-p+:yes:
přehlídla jsem v záplavě receptů;-)

ivulinka: Ivi, děkuji za pochvalu.:-K To víš, začíná sezóna jahod a občas dojdou vnoučata:-):-K

Maruško, tahle nádhera mi unikla v té záplavě nově receptů...,máš to nádherné a krásně nafocené, uvnitř pohárků určitě veliká dobrota:yes:

Všem moc děkuji:-K

I ja se pridavam s pochvalou, je nadherny:yes:.

Tak takovýto pohárek by mi dnes bodnul :-p:-p:yes: :-( udělala jsi mi chutě, jdu hledat aspoň kousek čokolády :-8:-))

Dnes jsme koupili jahody, hledám inspiraci...už nemusím, díky:-K:yes:

Tématické fráze:
puding s tvarohem, tvarohovo pudinkovy pohar, pudinkový pohár, pohár s tvarohem a pudinkem, živočišná želatina návod na přípravu, pudink s tvarohem, jahodový pohár s pudinkem, tvarohovopudinkovy pohár, jahodový pohár s tvarohem, pohar s pudinkem a tvarohem, jahodovo tvarohový pohár, pudinkový pohár s tvarohem, nepečený tvarohovo pudinkový pohár, pudinkový pohár s s tvarohem, tvarohové recepty, tvarohovo pudinkový krém do skleničky, tvarohovo pudingovy pohar, tvarohový pohár, jahodový pohár, jahodový pohár s s pudinkem

Suroviny:
jahody čerstvé, sušenky, meduňka, mléko, tvaroh měkký, cukr krupice, pudink vanilkový, voda, želatina, sirup jahodový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu