Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 662 kJ / 2 548 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,14 g |
| Tuky | 13,32 g |
| Vláknina | 49,15 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 505,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli.
Krok 2: Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme těsto, které omoučíme a necháme nakynout (2-3 hodiny v teple).
Krok 3: Pak lehce propracujeme na omoučené podložce, uděláme bochník a v moukou vysypané ošatce ho znovu necháme nakynout (opět asi 2 hodiny).
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 250°C, vykynutý bochník lehce s oporou ruky vykulíme na plech s pečícím papírem nebo fólií a dáme péct.
Krok 5: Po 10-15 minutách zeslabíme na 200°C a dopečeme (asi 40-45min) – každá trouba peče jinak.
Zveřejněno 20. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový celokváskový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LR74
Moje poznámka
Cibulový celokváskový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LR74
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 12 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček
HelenaR před 7 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 1 hodinou
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 2 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 2 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 12 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 14 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 14 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 15 hodinami
Tématické fráze:
cibulový chléb recepty,
celokváskový chléb s cibulkou,
cibulový chléb top recepty,
celokvaskovy chleba,
top recepty cibulový na chleba,
cibulový chléb z kvasku,,
jak docilit vetsich ok v chlebu,
recept na celokváskový chleba,
cibulovi chleba,
tescoma katalog -tradiční trdelník
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná jemná,
voda,
olej,
cibule,
sůl,
mouka celozrnná žitná jemná,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká
Komentáře (21)
tejaja: všechny chleby peču jen v troubě, i tam se dá docílit perfektní kůrky.
http://www.toprecepty.cz/recept/42940-konzumni-kmi...
Přeci bych nemazala nevinný dotaz?
Kamarádčin manžel moje trdla obkouknul a nápad dovedl své ženě k dokonalosti vysoustružením stojanu na trdla - fotky budu teprve na stránky dávat. Mezi námi je spousta šikovných lidí, třeba to někomu pomůže se rozhoupat
To byl pokus č.1, ten druhý a pak i další už vyšly takhle http://www.pekarnomanie.cz/trdelniky/
Ale trdelník ma naozaj potešil!!!
jej recept = 100 % záruka kvality!
Je to jen slabý vzoreček, hledaný narychlo, ale snad opravdu potěší