Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 360 kJ / 1 042 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,50 g |
| Tuky | 60,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 902 mg |
| Sůl | 2,28 g |
| Sacharidy | 15,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách, poté maso vyjmeme, na tuk dáme cibuli a podlijeme trošku vývarem a krátce povaříme.
Krok 2: Podáváme s bramborami nebo rýží.
Zveřejněno 20. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin králík v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQD5
Moje poznámka
Maminčin králík v hořčičné omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XQD5
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 32 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 38 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 57 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 2 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 4 hodinami
Tématické fráze:
omácka z králíka,
králík na hořčicové omáčce,
králik v hořčicové omáčce,
králík s hořčicí,
kralik omacka,
hořčičná omáčka,
hořčičná omáčka recept,
králík na hořčici,
jak upéct králíka aby byl měkký,
králík v omáčce,
omačky z kralika,
recept králík na hořčici,
pečený králik s hořčicí,
recept na králíka na hořčici,
králík recepty omáčka,
omáčka na králíka,
omačka s kralika,
králík na omacce,
recept na králíka s hořčicí,
kralik s horcicnou omackou
Suroviny:
kýta králičí,
hořčice plnotučná,
tuk,
mouka hladká,
cibule,
sůl,
pepř,
vývar
Komentáře (21)
ladin: tys ho takhle upraveného zkoušel a nechutnal ti?
to je česká klasika a ne takhle kazit chuť
Není králík jako králík, tenhle byl mladý, domácí, odležený....a pokud se dobře pamatuju, masko jsem osmahla podle receptu, a protože pak samozřejmě úplně měkké nebylo, mírňounce jsem ho podlila a i s tou cibulí dodusila pod pokličkou - čas už opravdu nevím, odhadem asi 20 minut - moje chyba, že jsem to sem hned tehdy nepísla
Veronika.Hrozna: dvě hodky (jak píšeš) bych tedy králíka určitě nepekla, tohle je už doba na upečení tlusťounké kachny....
Fantome je fakt, že králík z obchodu bývá často dostihová vysušenina a musí se péct buď obalený anglickou nebo rovnou s kouskem bůčku
receptík se mi líbí a králíka u nás máme rádi.