Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placičky s povidly nebo marmeládou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ladislav51

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 076 kJ /
1 930 kcal
Bílkoviny72,49 g
Tuky28,28 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy332,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené a vychladlé brambory pomeleme, přidáme celá vejce trošku soli, hladkou mouku a vypracujeme v mírně tužší těsto. Vál poprášíme hladkou moukou, vyválíme plát asi 3-5 mm. Krok 2: Vykrajujeme placičky hrnkem nebo něčím podobným. Na pánvi rozpálíme olej a placičky smažíme po obou stranách. Krok 3: Usmažené placičky potřeme marmeládou nebo povidly, poprášíme cukrem a podáváme. Buď teplé nebo po studenu.

Zveřejněno 30. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqn3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqn3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak dnes prišli tieto placičky na rad, musím povedať, že po veeeeľmi dlhých rokoch. Sú výborné, ako som už tu poznamenala, takže aspoň chválim a pridávam fotku, pretože bodík už dať nemôžem, dala som ho už dávno. ;-):-D:yes:

Mám ráda bramborové recepty a tento ještě nemám. Tedy teď už jo, protože ho ukládám k vyzkoušení. Bod posílám hned, protože to musí být určitě mňamózní :-p

:yes:+6.

Jo to pamatuji. Bramborove placky s povidlama. Moje teta je pekla na sucho na plotne (kamnech) mnam, mnam:-p

dobré:-!:-)):yes:4

Vím, jak chutnají s medem a tyhle budou taky moc skvělé:-p:yes::yes:

Znam je z detstvi, delavala je maminka na plotne. Recept byl urcite podobny. Bodik na nostalgii.

Toto je dobré, to mám v jednom starom časopise, doporučujem :-D
bodík +

Tématické fráze:
bramborové placky s povidly, bramborové placky z vařených brambor s povidly, bramborové placky s marmeládou, bramborové placky s povidlama, bramborové placky s povidlím, bramborové placky z vařených brambor s povidlím, sladké bramborové placky, bramborové placičky, bramborové placky recept s povidly, placky s marmeládou, placky s povidly, placky z bramborové kaše s s povidly, brambory s povidlama, placka s marmeládou, recept na bramborové placky s povidly, bramborové placky povidly, placky z vařených brambor na sucho, bramborové placky sladké, sladké bramborové placičky, sladké bramborové placičky

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, olej, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu