

Bramborky s medem
Suroviny
- 400 g brambor uvařených ve slupce
- 1 bílek
- 100 ml mléka
- 75 g hrubé mouky
- 125 ml medu
- vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme. Do nich vmícháme sníh z jednoho bílku, přidáme mléko a hrubou mouku.
Tvoříme na pomoučněné desce placičky a smažíme dorůžova. Hotové pokapeme medem a posypeme vanilkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: příloha Práva - Dobroty znojemské lidové kuchyně. Připravil pan Raimund Truhlář, šéfkuchař hotelu Happy Star v Hanicích u Znojma.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramborky s medem
-
PatkovaKaterina:
-
To sem nejedla snad 100 let.Díky za připomenutí
-
Já si chuť těchto smaženek umím dobře představit, jelikož jsme doma dělávali bramborové placky nasucho a pak se natřely máslem a sypaly cukrem se skořicí, ale med může být skvělý
.Dávám bodík
i za to, že Janička odolává sladkému, pošli mi trochu té silné vůle
-
U nás se podobně nasladko pekly brambory na plotně nasucho (ze syrových brambor), kdy se sypaly cukrem a potřely máslem, takže si i chuť takto upravených bramborových "smaženek" dovedu představit a dávám bod.
+8.
-
Děkuji, holky
-
Jani opět jsi nezklamala
myslím že brzy vyzkoušim
+6
-
-
Jani vypadá to moc pěkně.Kluci budou mít určitě radost až to udělám
-
Jani, děkuji za odpověd, asi fakt to musí dobře chutnat
-
ivulinka, já to nejedla, ale syn a přítel si to moc pochvalovali,
-
Jani
, jakpak tohle může chutnat...? Velice originální a zajímavé, a med já poslední dobou dávám téměř do všeho.
-
Teda Jani v tuto hodinu takové nádherné a už od pohledu silně jedlé racepty
Letí bodík
-
Jani R. mňam
to může být dobrota. Ukládám
-