Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá buchta s tvarohem

Vláčná tvarohová buchta se skvěle hodí ke kávě i jako rychlé pohoštění pro návštěvu. Na odměření surovin na těsto stačí hrníček, není potřeba nic vážit. Výsledkem je snadný a rychlý moučník, který je výborný i druhý den.

Hodnocení receptu je 4,5 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivanescence Ivanescence

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 445 kJ /
5 843 kcal
Bílkoviny155,86 g
Tuky174,37 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 613 mg
Sodík 634 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy901,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej. Krok 2: Ve vedlejší misce smícháme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mlékem. Krok 3: Suroviny z obou nádob pečlivě smícháme dohromady. Krok 4: Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a hrubou mouku vysypaný plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem). Krok 5: Rozmícháme tvaroh. Cukr nepřidáváme, neboť těsto je samo o sobě dost sladké. Krok 6: Hromádky tvarohu klademe pomocí lžíce na povrch těsta. Lehce je vmáčkneme do těsta. Rozprostřeme rovnoměrně po celé ploše buchty. Krok 7: Pečeme ve vyhřáté horkovzdušné troubě při teplotě 190 °C po dobu 30 minut, dokud okraje buchty nezezlátnou. Propečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle. Po vyjmutí musí zůstat suchá.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 5. 2. 2010

Poznámka autora Ivanescence

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Kk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7Kk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super dobré a super rychlé 🤗

Moc dekuji za recept. Je ryhla a vyborna. Jen jsem vse smichala v jedne mise, zadny problem, testo bylo krasne. Urcite udelam zase

Rychlá, jednoduchá, dobrá. Přidávám foto;-)

tak nevím, ale nikomu u nás nechutná :-(
a to je pěkná na pohled, ale už nikdy víc! :no:

to druhe testo jsem meala jako na kolace, kdyz jsem to smíchala tak to bylo divný :D přilila jsem trochu mlka a jsou tam hrudky, ale snad to bude dobrý. díky za recept:)

Souhlasim s Luci, rychle a moc dobre a taky jsem pridala merunky :-) vytecne :yes:

Buchta je moc dobrá a opravdu rychlá. Přidala jsem ještě meruňky, moc jsme si pochutnali.;-)

Nevím teda jak ostatní kuchařky, ale míchat ingredience zvlášť v mísách, aby se potom spojily - to se dá přece smíchat v jedné míse. :-D alespoň já to tak dělám, je to klasická hrnková buchta. Stačí jen dodržet postup styl: nejdřív sypké potom mokré a máte těsto nádherný! A nemusítě použít ani mixér. Ale jinak buchta vypadá výborně, zítra ji hned zkouším! :yes:

nepovedlo se mi , vse jsem udelal dle instrukci , ale neslo to rozmixovat bylo to jako testo na kolace;-(

Tak jsem tuto buchtu taky vyzkoušela, je snadná. Zkusila jsem ji i s meruňkama a největší oblibu sklidila v kombinaci - tvaroh+meruňky. Mňam. :-p

Tak jsem vyzkoušela a dávám bodík:-p:-p Děkuji za rychlý receptík a buchta je moc dobrá!!

Teď sem dopekla buchtu, inspirovaná Vašim receptem, je opravdu výborná, neodolala jsem a ochutnala ještě teplou. Jen jsem přidala do těsta dvě lžíce vrchovaté granka, aby to bylo barevnější....a povedlo se !

Super a Colombo díky za tip na povidla....11.bodík:yes:

Moc pěkné! Děkuji za hezké inspirující foto :)):-K:-8

Tématické fráze:
rychlá buchta s tvarohem, buchta s tvarohem, jednoducha buchta, snadná a výborná tvarohová buchta, jednoduchá tvarohová buchta na plech, jednoduchá tvarohová buchta, jednoduché buchty, jednoduchá buchta na plech, buchta z tvarohu, recept na buchtu s tvarohem, buchty na plech s tvarohem, jednoduché tvarohové buchty, buchty s tvarohem, levná buchta s tvarohem, jednoduché buchty na plech, jednoduchá tvarohová buchta recept, jednoduché buchty dobré, buchty z tvarohu, buchta na plech s tvarohem, buchta s tvarohem na plech

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, mléko, tvaroh měkký, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu