

Krůtí stehýnka na hlívě-jednoduchá a dobrá
Suroviny 4 porce
- 2 menší krůtí stehna (nebo 1 velké)
- 1 cibule
- 10 stroužků neloupaného česneku
- sůl
- celá 1 hrst sušené hlívy ústřičné
- kmín celý
Postup přípravy receptu
Krůtí stehna si nasolíme, nakmínujeme a hustě posypeme sušenou hlívou. Do pekáčku si dáme trošku vody, do ní dáme nakrájenou cibuli, naházíme celé, neloupané stroužky česneku, na to položíme stehna a přikryté pečeme jak jsme zvyklí.
Po 50 minutách výpek posypeme moukou, zamícháme a ještě zalijeme vodou, polijeme tím i stehna a dopečeme stále přikryté až do měkka a maso je stejně opečené, jako by bylo odkryté a je krásně měkké.
Poznámka od kuchařky
S krůtíma stehnama jsem zase improvizovala a věřte, že je to tak skvělý, ta hlíva tam vykoná úžasnou chuťovou lahodu. Podávala jsem s knedlíkama a čerstvým dušeným zelím! Možná to udělám i na svátky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí stehýnka na hlívě-jednoduchá a dobrá
-
Hedwika: jsem moc ráda, že vám chutnalo
-
Skvělý oběd. Dala jsem syrovou hlívu a ještě malou větvičku rozmarýnu (sama se omylem ulomila z keříku). Moc jsme si pochutmali. Ukládám do oblíbených a posílám bodík.
-
Tak toto je taky zajímavý receptík,dávám bod
-
Krůtí stehna občas dělávám (moc mi chutnají) klasicky pečená. Jani, s hlívou je to zajímavý nápad, určitě vyzkouším. Krásné fotky
.
+4
-
Bibi, krůtí maso je bezvadné, s tou hlívou musím vyzkoušet.
Vypadá to náramně.+
-
Bibi, to může být výborné...
Mám ráda jednoduché recepty a pokrmy, kde je jedna dominantní chuťová linka, kterou ty další jen umocňují. A to se mi zdá, že je tento případ. Asi zvolím jinou přílohu, ale ukládám a děkuju za recept.
-