Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 115 kJ / 6 242 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,23 g |
Tuky | 323,59 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 1,93 g |
Sodík | 571 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 734,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo a cukr šleháme do pěny šlehačem.
Krok 2: Potom přišleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva a nakonec mléko.
Krok 3: Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo pekáčku.
Krok 4: Nazdobíme ovocem a posypeme drobenkou.
Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.
Pečeme přibližně 45 minut na 170 stupňů.
Zveřejněno 4. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Pr
Moje poznámka
Bleskový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O7Pr
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 minutou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Tématické fráze:
bleskový koláč,
bleskovy svestkovy kolac,
hrníčková kuchařka recept bleskový ovocný koláč,
hrníčkový švestkový koláč,
koláč z kompotovaného ovoce,
kompotovy kolac,
jablkový koláč,
třený švestkový koláč,
kompotový moučník,
bleskovy kolac hrnickova kucharka,
bleskový švestkový koláč s drobenkou,
hrníčková kuchařka bleskový koláč,
bleskovy kolac s drobenkou,
bleskový ovocný koláč s drobenkou,
švestkový koláč s drobenkou,
zajímavý koláč,
hrníčková kuchařka - bleskový koláč,
koláč s kompotovaným ovocem,
bleskové koláče,
bleskové moučníky
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
máslo,
cukr krystal,
mouka hrubá,
skořice,
ovoce
Komentáře (5)
Pro "der.bruna", kompotované ovoce je nejlépe před použitím nechat okapat na cedníku. Já jsem ve včerejším receptu použil právě kombinaci kompotovaných broskví a hrušek (vzácná shoda s dotazem) a bez problémů.
Jani, recept zaslouží bodíka!