Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 827 kJ / 1 632 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,72 g |
| Tuky | 96,06 g |
| Vláknina | 12,64 g |
| Cholesterol | 505 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,22 g |
| Sacharidy | 83,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, utřený česnek a oba druhy hořčice.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na hodně drobné kousky a spolu s vajíčkem vmícháme do mletého masa.
Krok 3: Rohlíky natrháme na kousky, namočíme do hrnku s mlékem a vmícháme jako poslední do připravené směsi.
Krok 4: Z té pak vytvarujeme jednu velkou, nebo dvě malé šišky, povrch potřeme hořčicí, obalíme ve strouhance a vložíme do pekáčku který je vymaštěný olejem.
Krok 5: Lehce podlijeme vodou a pečeme v troubě při teplotě 180 °C do zlatavé barvy.
Krok 6: Během pečení maso opakovaně podléváme a když se začne tvořit kůrka, opět ji můžeme potřít hořčicí. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jinou bramborovou přílohou.
Zveřejněno 8. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčicová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yjx
Moje poznámka
Hořčicová sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yjx
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
ZandaPanda před 11 minutami
Rybí polévka
tomas.stoklasa před 34 minutami
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 2 hodinami
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 2 hodinami
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 2 hodinami
Jahodový likér
Jirka55221 před 4 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 4 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 8 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 15 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 17 hodinami
Tématické fráze:
doba a teplota pečení sekané,
sekaná doba pečení,
doba pečení sekané,
sekaná bez česneku,
sekaná teplota pečení,
teplota masa při pečení,
teplota pri peceni sekane,
jak dlouho se pece sekana,
teplota na pečení sekane,
sekaná v housce,
teplota pečení sekané,
domaci sekana s horcici,
sekaná pečeně s hořčicí,
tteplota při pečení sekané,
sekaná bez housky,
sekaná pečení,
sekana teplota,
sekana s hořticí,
peceni sekane,
sekaná
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
hořčice,
majoránka,
česnek,
sůl,
pepř,
mléko,
rohlík,
vejce,
strouhanka
Komentáře (17)
bodík letí za jednoduchý klasický recept
ačkoliv, já splácám do sekané vždy kdeco - teď jsem přidala anglickou slaninu a hromadu medvědího česneku (z mražáčku)