Domácí králík na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Králíka rozporcujeme a předek necháme na vývar, který uvaříme předem. (Z předku dělám polévku a část odložím na králíka). Porce králíka, prošpikujeme slaninou, osolíme…
Pudink a ovoce, to je spojení, které snad nikdy není špatné. Křehké máslové těsto nese na sobě kousky šťavnatých hrušek, které přelijeme pudinkovou náplní a společně vše…
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou…
Koláče z křehkého těsta patří k nejoblíbenějším moučníkům. Těsto vonící máslem se na jazyku rozpadá a koláč je plný tvarohové a makové náplně. Chutný vydrží i několik…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Rychlý a jednoduchý recept, který se může kdykoliv hodit. Kuřecí maso je v jemné smetanové omáčce, chuťově výrazné po Nivě a jako přílohu můžeme zvolit těstoviny,…
Segedínský guláš z trouby je skvělou variantou tradičního receptu, která šetří čas i námahu. Díky pečení v troubě se chutě dokonale propojí a maso zůstane krásně…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, povaříme, pak rozmixujeme a…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Jakmile se spojí brambory a houby, můžeme se těšit na chutný výsledek. Stačí, když přidáme pár dalších surovin a čerstvé bylinky a pokrm zapečeme. Že je v jednoduchosti…
Smetanová žampionová omáčka nejlépe chutná v kombinaci s kuřecím masem a houskovým knedlíkem. Zajímavou chuť dotváří tmavá sójová omáčka. Zajisté si na ní pochutnáte ať…
Očištěné žaludky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření, cibuli, sůl, kořenovou zeleninu a uvaříme doměkka.Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, zaprášíme…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány…
Toto rychlé a lahodné jídlo si zamilujete pro jeho jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, smetanové omáčky a oblíbených těstovin vytváří…
Americké brownies jsme si rychle oblíbili i u nás a není divu. Těsto ochucené spoustou čokolády prostě chutná skvěle. V tomto receptu k čokoládě do těsta ještě přidáme…
Ptáčky známe jako plátky masa potřené hořčicí a s dalšími surovinami zabalené do úhledných balíčků. V těchto se skrývá paprikáš a špalíček nivy. K nim je pak podávána…
Králík na smetaně chuťově připomíná svíčkovou omáčku, ale je značně rychlejší a jednodušší na přípravu. Toto sváteční jídlo si můžete vychutnat tradičně s knedlíkem. K…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Připravíme si větší hrnec, do něj na kostičky nakrájíme špek a nalijeme olej. Rozpálíme, až se špek mírně začne škvařit. Mezitím si prošpikujeme maso a osolíme a…