Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí guláš od Terky

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terunka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 156 kJ /
2 666 kcal
Bílkoviny117,26 g
Tuky207,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy54,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Krok 2: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do tmava. Poté přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, okořeníme solí a pepřem a opečeme. Poté posypeme sladkou paprikou, promícháme a podlijeme trochou vody a černým pivem. Krok 3: Podusíme až je maso dostatečně měkké. Chvíli před dokončením zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a povaříme. Krok 4: Dle chuti ještě dosolíme a dopepříme a pokud je guláš moc hustý, přidejte do něj trochu vody.
Podáváme s haluškami nebo noky, knedlíkem.

Zveřejněno 3. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš od Terky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A61z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí guláš od Terky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A61z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miloš Mičáni 20. 8. 2016 12:58
Už keď tam vidím múku tak recept zmetiem zo stolu ...:-//:-//

tak teď se mi dělá :-) jelikož jsem cizinka a vařím guláš poprvé, přítel čech říká že chuťově je skvělý :-8 děkuju, dneska si pochutnáme ;-)

Elfkam111 6. 1. 2012 19:11
Doporučuji dávat zvláštní typ černého piva. Nikoliv černý ležák (klasicky prodávané pivo), ale typ stout nebo porter. Vyrábí například Náchodský Primátor, Pivovar Pardubice i jiní. Guláš bude ještě lepší ;-)

Přidávám foto a plusík. Trochu jsem si to upravila. Dala jsem jen malou lžičku oleje, na něm jsem osmahla maso, to si krásně pustilo šťávu. Cibuli jsem si usmažila dotmava zvlášť, dala na sítko a vymačkala z ní olej až pak přidala do guláše. Taky jsem dala asi 3 stroužky česneku a čili papričku. Mouky jsem dala taky jen malou lžičku, stačila. Vynikající;-)

vyborny, taky jsem trochu pridala cibule a misto oleje jsem pouzila sadlo a pritel i ja jsme se olizovali az za usima..a pritom je to tak jednoduchy recept..parada:yes:

Elizo, Tvé fotky jsou moooc hezké.
Jen, přiklonila bych se, Terko, k názoru Brutzel-Svejka - té cibule je podle mně málo. :-/ Dávám jí 1:1 k masu, tedy do guláše. :yes: +4

prosciuto 24. 6. 2016 17:47
hosta:
To je tu tak stále, bývajú aj väčšie. Niekedy len 3+1 malá na 1 kg.
To, čo nazývate "jarní cibulka", tu je celý rok a veľkosť skoro taká ako cibuľa nie "jarná".
To s čienym pivom je pravda, stačí menej cibule.
:yes:

hosta: No, cibule je poslední dobou mizerná, měkká a zhnilá, nebo obrovská. Já dnes koupila 2 kusy cibule 380 g . Nekecám!!! :-)

Díky ;-), jsem živá a až na prodělanou jednodenní (zato pořádnou) střevní chřipku snad i zdravá... Jen jsem po pěti týdnech začala chodit do práce a tak trochu nestíhám. A takhle to se mnou bude nejméně do konce května... Už se těším, až to období bude za mnou...
Papri, já si musím neustále nařizovat minutku, jinak bych připálila i kafe...;-):-8

Elizo - krásné fotky:yes::yes:. Já ho dělala včera, černé pivo jsem kvůli němu koupila, ale zakecala jsem se na pokecu a byl na uhel;-(;-(

Eliz!sláva, žiješ, a fotka paráda ;-):-D:yes:

Guláš jsem černým pivem podlévala asi prvně... Byl výborný, takže posílám bodík a nějaké obrázky ;-).

Ja davam do gulase kolik masa tolik cibule. Mala Feferonka neni taky na skodu. Jinak supi. Bodik na klasiku.

Gulášek je určitě moc dobrý.

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hovězí guláš, jednoduchý hovězí guláš, hovězí guláš s pivem, hovězí guláš pro začátečníky, hovězí kostky na guláš, výborný hovězí guláš, hovězí guláš recept, zdravý hovězí guláš, recepty hovezi gulas, hovězí guláš bez mouky, guláš pro začátečníky, hovezi gulas s cernym pivem, skvělý guláš, hovezi gulas s noky, gulase, ceny hovjeziho gulaše, recept na guláš, hovězí guláš jednoduchý recept, skvělý hovězí guláš, guláš primátor

Suroviny:
pivo černé, cibule, mouka hladká, maso hovězí, olej, pepř, paprika sušená sladká, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu