

Italský salát po česku
Suroviny 3 porce
- 2 kuřecí prsa
- 1 kadeřavý salát zelený
- 1 ledový salát
- 1 kadeřavý salát červený
- 1 vanička cherry rajčátek
- 1 bageta (houska, toustový chléb)
- 80 g Parmezánu vcelku
- Na zálivku:
- 1,5 dl olivového oleje
- červený vinný ocet
- balsamico
- 1 lžíce oregana
- sůl
- pepř
- 1 lžička francouzské hořčice
Postup přípravy receptu
Bagetu ( housku, toastový chléb ) nakrájíme na kostičky a opečeme na jedné lžíci oleje.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, posypeme grilovacím kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odpočinout. Na pánvi rozehřejeme olej, kuřecí prsa opečeme dozlatova a ke konci k masu přihodíme opečené krutony, aby do sebe natáhly chuť masa a koření.
Salátové listy otrháme a důkladně propláchneme vodou, aby na nich lépe ulpěla zálivka, osušíme je v odstředivé nádobce, případně v utěrce. Pak je natrháme na kousky. Rajčátka omyjeme, osušíme a přepůlíme. Z parmezánu si nožem nebo škrabkou připravíme sýrové hoblinky.
Zálivku si připravíme smícháním oleje a všech předepsaných ingrediencí. Ocet a balsamico dávkujeme několikrát po troškách, podle vlastní chuti. Dresing má mít ostřejší chuť. Suché listy salátu a rajčátka pokládáme na talíř a několikrát postupně přeléváme zálivkou. Doprostřed dáme krutony, přidáme opečené kuřecí maso a na závěr ozdobíme hoblinkami parmezánu. Podáváme čerstvé s opečeným pečivem a bylinkovým máslem.
Poznámka od kuchařky
doporučuji použít originál parmezán, nebo levnější Granmoravia.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Italský salát po česku
-
Umikeš: ten tvar myslím v průřezu
-
kráný salátek a hlavně je tam vše co mám ráda.Mikeš: zřejmě byl myšlen tousový chlebík ,prostě se stal překlep.
-
mikeš:Pokud se nepletu,tak je to chleba,jako toastový,ale když se na nej podíváš ,tak má tvar špuntu od šampáňa,jestli má i jiné složení ,to či jen bůh a ten,co ho pekl
-
Trastový chléb je prosím co?
-
tak to můžu, dávám první bodík