Božský jahodový koláč
Lehký, krémový a dokonale jahodový – takový je tento božský koláč. Kombinace nadýchaného korpusu, jemného šlehačkového krému s mascarpone a čerstvých jahod dělá z každého kousku malý letní zázrak.
Suroviny pro 1 kus
10-12 kousků
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 519 kJ / 4 665 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,27 g |
Tuky | 295,61 g |
Vláknina | 21,64 g |
Cholesterol | 944 mg |
Sodík | 535 mg |
Sůl | 1,78 g |
Sacharidy | 433,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Elektrickou troubu rozehřejte na 180 °C.
Krok 2: Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
Krok 3: V míse utřete máslo s vejcem do zlatavé pěny.
Krok 4: Přisypte cukr s vanilkovým cukrem, špetku soli a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Promíchejte a rukou uhněťte jednolité pevnější těsto.
Krok 5: Vyložte jím dortovou formu a pečte 20 minut, až těsto zezlátne.
Krok 6: Upečené těsto vyndejte a nechte na mřížce vychladnout.
Krok 7: Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte. Nechte okapat v cedníku.
Krok 8: Na krém mascarpone smíchejte s cukrem, přidejte zrníčka vanilkového lusku nebo přidejte vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a zhruba 2 lžíce citronové šťávy. Promíchejte dohladka.
Krok 9: Šlehačku ušlehejte dotuha a promíchejte s krémem z mascarpone.
Krok 10: Krém natřete na korpus a navršte na něj jahody.
Krok 11: Dortovou želatinu připravte dle návodu na sáčku a nalijte na jahody.
Krok 12: Dejte na hodinu odpočinout do chladu.
Zveřejněno 20. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský jahodový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz36
Moje poznámka
Božský jahodový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zz36
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Tématické fráze:
jahodový koláč s mascarpone,
nejlepší jahodový koláč,
jahodový koláč,
jahodový dort s mascarpone,
ovocný koláč s mascarpone,
koláč s jahodami a mascarpone,
jahodový koláč do dortové formy,
nejlepší jahodové koláče,
jahodovy kolac s maskarpone,
recept na jahodový koláč,
koláč s mascarpone a jahodami,
jahodový koláč želatina,
jahodový kolác z mascarpone,
mascarpone jahody kolac,
mascarpone a jahody,
jahodový dort mascarpone,
koláč s mraž. jahodama,
maskarpone krem,
jahody s mascarpone,
jahodovy kolac recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek,
sůl,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr krupice,
lusk vanilkový,
citron,
jahody,
želé dortové,
máslo,
mouka
Komentáře (8)