Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem

Meszarosovabolya Kuchařka: Meszarosovabol…

Doba přípravy: 50 minút + príprava 5 porcí Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

kuře na pečení cca 1700-2000 g
2 velké cibule
3-4 velké stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
400 ml kvalitního suchého bílého vína
voda
olej
máslo
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Večer pred prípravou kura naporcujem na jednotlivé diely a dobre nasolím. Chrbát nechám na polievku a odložím do chladničky.

  2. V širokom kastroli alebo v pekáči rozpálim olej a maslo, na ktorom opečiem diely kuraťa do zlata a vyberiem.

  3. Do tuku pridám na hrubšie mesiačiky pokrájanú cibuľu a orestujem do sklovita.

  4. Vrátim opečené kura, okorením čerstvo mletým čiernym korením, podlejem trochou vody a prikryté pečiem takmer do mäkka, za občasného podliatia horúcou vodou. Podlievam vínom a prelievam vypečenou šťavou.

  5. Pred dokončením pridám prelisovaný cesnak na prevoňanie a prikryjem. Podávam horúce s dusenou ryžou a podliate cibuľovo-cesnakovou šťavou.
    Pokiaľ pečiem v trúbe, tak na 170-180°C alebo na sporáku na strednom plameni.

Poznámka

Zdroj: vlastný recept. Tip: kura možno večer pred prípravou prešpikovať klinkami cesnaku, potom ho do vypečenej šťavy nelisujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře pečené na víně s cibulí a česnekem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pečené kuře na víně kure pecene na vine recept na pečené kuře na víně kure na vine pečené kuře s cibulí pecene na vine pečené kuře na cibuli pečené kuře na červeném víně pečené šťavnaté kuře na víně pečené kuře s česnekem a cibulí pečené kura na víne kure s cibuli a cesnekem kuře pecene ve trube pecena kureci prsa na vine pečené kuře s cibulí a česnekem pecena kure na červeném víně šťavnaté kuře na víně pečené kuře na česneku a cibuli kuře na česneku a cibuli pečené kuře