Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 148 kJ / 1 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,95 g |
Tuky | 10,26 g |
Vláknina | 64,61 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 516 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 133,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechno nakrájíme a uchystáme na misky, abychom pak jen přidávali do pánve.
Krok 2: Konzervy otevřeme, kokosové mléko rozdělíme - do šálku slejeme řídší poloprůhledné mléko, které je navrchu a v plechovce necháme krém.
Krok 3: Na pánvi rozpálíme máslo a přidáme včechno koření. Používám velký wok z černého plechu. Asi minutu smažíme a během smažení přidáme 1 - 2 lžíce kokosového krému ze dna plechovky, aby se směs nespálila. Přidáme cibuli a po částečném zasmažení česnek. Smažíme už jen chvilku, aby nezhořkl.
Krok 4: Do pánve vlejeme rajčata, plechovku naplníme teplou vodou a přilijeme k obsahu. Jakmile začne vařit, vložíme maso, stáhneme plamen, přiklopíme a jemně dusíme, spíš jenom táhneme 30 - 40 minut.
Krok 5: Pak odklopíme, vlejeme řídké mléko i krém a dusíme ještě asi 15 minut. Okořeníme sekaným koriandrem a ozdobíme celými lístky. Já nesolím, ale kdo chce, může přisolit.
Krok 6: Servírujeme s rýží, hladkou nebo okořeněnou trochu šafránem. Nejraději mám rýži dělanou v rýžovaru nebo v MW. Dobrý je k němu indická placka naan, nedělám ji, ale kupuju, potřebuje zvláštní pec. Jídlo nejlépe vypadá servírované v tradičních indických otevřených kotlících s velkými uchy.
Krok 7: Tip: Pokud Vám jídlo (nejen toto, jakékoliv indické na základě curry směsi) přijde příliš pálivé, jeho pálivost lze zmírnit přidání bílého jogurtu. Jako nejlepší nápoj mi k jakémukoliv curry přijde čaj, třeba ten koloniální - hodně silný, černý, s trochou mléka. Dobrou chuť!
Zveřejněno 16. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí curry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0DM
Moje poznámka
Kuřecí curry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0DM
Nejnovější recepty
Buchta s jablečnou náplní z remosky
Přidáno před 41 minutami
Tartaletky s krémem z marshmallow
Přidáno před 48 minutami
Jednohubky s mašličkou
Přidáno před 56 minutami
Bramborové krokety s Polickým uherákem
Přidáno před 1 hodinou
Řezy s motýlkem
Přidáno před 13 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maki sushi
tipek136 před 6 minutami
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 8 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 10 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 10 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 12 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 12 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 13 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 13 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 14 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 14 hodinami
Tématické fráze:
curry,
jak odstranit pálivost z jídla,
curry recept,
jak zmírnit pálivost jídla,
jak zmírnit pálivé jídlo,
jak odstranit pálivost jídla,
odstraneni palivosti,
indické kuřecí curry,
odstraněni pálivosti jidla,
recept na curry,
recept curry,
odstraneni palivosti paprik,
odstranění palivosti papriky,
curry recepty,
jak zmírnit pálivost v jídle,
indicke curry,
pálivé papriky odstranění pálivosti,
odstranění pálivosti pokrmu,
jak odstranit pálivost,
jak odstranit pálivost paprik
Suroviny:
maso kuřecí,
cibule,
česnek,
koření kari madraské,
kurkuma,
koření garam masala,
římský kmín mletý,
chilli,
mléko kokosové,
ghee,
rajče,
voda,
koriandr
Komentáře (25)