Pampeliškový sirup
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejte se tyto léčivé byliny posbírat a připravte si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup se skvěle hodí k přípravě lahodných nápojů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 735 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květy zalijeme převařenou horkou vodou a zakryté necháme do druhého dne vyluhovat.
Krok 2: Přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátno a vaříme s cukrem, až sirup začne houstnout.
Krok 3: Přidáme kyselinu citronovou a ještě povaříme.
Krok 4: Horký sirup plníme do skleniček, okraje sklenic dobře otřeme a zavíčkujeme.
Krok 5: Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 2. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlEL
Moje poznámka
Pampeliškový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RlEL
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
sirup z pampelišek recept,
sirup z pampelišek,
pampelišková šťáva,
pampeliškový sirup bez vaření,
pampelišková šťáva recept,
pampeliskovy syrup,
babiččin pampeliškový med,
recept na sirup z pampelišek,
sirup z pampelišek za studena,
štáva z pampelišek recept,
pampeliskovy med za studena,
pampeliškový sirup bez vaření recept,
štáva z pampelišek,
recepty z pampelišek,
syrup z pampelišek,
pampeličkový sirup,
panpeliskovy sirup,
panpeliškový sirup recept,
pampeliškovýsirup,
pampeliškový med recept za studena
Suroviny:
květy pampeliškové,
voda,
cukr krystal,
kyselina citronová
Komentáře (22)
Čtyřlitrovou sklenici napěchuji pampeliškama, pár listů nevadí.
Zaliji horkou vodou a nechám 24 hodin.
Sleji, přidám 1,5 - 2 Kg cukru, lžičku kyseliny citronové nebo šťávu z citronu. (podle chuti)
Přejdu varem a plním do zavařovacích sklenic.
V létě ředím vodou a mám zdravé a dobré pití.
Jana Remkova: