Prezidentská bábovka II.

lenka Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 4 názory

43

Suroviny

6 vajec
20 dkg cukru
20 dkg másla nebo Hery
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg různých druhů ořechů
5 dkg strouhané čokolády
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
hrubá mouka
tuk na vymazání formy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Nahrubo nastrouhanou čokoládu i ořechy také přidáme do těsta.

  2. Formu na bábovku nebo věnec vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Vyzkoušíme jestli je bábovka dobře upečená, píchneme špejlí do těsta.

  3. Když se na špejli těsto nelepí je dopečeno. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a lehce pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Prezidentská bábovka II.

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Bejčátko (neregistrovaný/á) šlehačka 33% na šlehání;-), ale tady v surovinách stejně není.

    Odpovědět

  • Bejčátko Bejčátko(neregistrovaný)

    Ahoj, chci se zeptat jaká šlehačka se tam dává jestli v pytlíku nebo normální v lahvičce?? Děkuju ;)

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Irreno, já znám prezidentskou trošku jinou a tam přijde celá šlehačka a myslím právě kvůli ní, protože dříve to byl přepych dát do bábovky šlehačku. Ale tady není v popisu, tak nevím:-))

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Vypadá báječně, ale proč prezidentská:-?Dávám bodík, protože vynikající chuť úplně cítím, všechno ořechové miluji:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo