Krevetky se žampiony a sýrem
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 692 kJ / 1 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,40 g |
Tuky | 65,08 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 760 mg |
Sodík | 2,93 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 39,20 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 7. 2010 22:18
Tak to si musím uložit taky.Krevetky chci vyzkoušet už dlouho.A právě mám příležitost.Vypadá to skvostně.
7. 7. 2010 23:21
Olčo, jak píše Simonka, bude to jiný recept, ale proč to nezkusit... Mně se tady dobře snoubila ta sametově nasládlá chuť žampionů, nasládlého ementálu, dobře osolených krevet a citrónové šťávy... Ale pokud nejíš houby, dej brokolici na skus, zakápni citrónem a přidej čerstvé zelené lístky koriandru...to bude, myslím, také pochoutka . Možná bych se nebála ani kapky kvalitního bílého vína na podlití a vyvaření. Zůstane po něm báječné aroma...
7. 7. 2010 22:44
Vypadá to naprosto úžasně předevčírem jsme měli hroznou chuť na krevety tak jsem je připravila jen na másle se zelenýma bylinkama a citronem ale příště vyzkouším určitě takto
7. 7. 2010 16:16
Olco,myslím,že by brokolice šla,ale už to bude úplně jiný recept.Protože houby mají svojí charakteristickou chuť.
7. 7. 2010 16:13
Krevety miluju,tenhle recept vypadá fakt výborně!Jen jsem se chtěla zeptat čím bych mohla nahradit ty žampiony,já totiž houby nerada! 3la by místo nich třeba brokolice?Ale jinak super recept,bodík pro tebe!
7. 7. 2010 15:35
V Praze jsoun krémové taky dražší, ale možná jak kde
7. 7. 2010 15:33
Bibi - teď jsi mě přímo zviklala, jestli nekecám já - hned zítra se mrknu, ale fakt žiju v domnění, že o tu korunu či dvě jsou dražší hnědé
7. 7. 2010 15:26
Špagetko, jak to, že u vás mají ty krémové žampiony dražší u nás jsou právě dražší ty bílé, není to moc, asi na 1 kg 2 koruny
7. 7. 2010 14:10
Ivanko - mám to stejné jako Eliz - jen s tím rozdílem, že mě pozvali někam na nějakou oslavu a švagrová mi nenápadně ukázala jakýsi zeleninový salát "děsně dobrý, ochutnej, nebude" - fakt mi chutnal a pak jsem zjistila,že tam jsou krevety, pak mi dali i jiné mořské plody a mňam!!!!
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného , proto bych taky nikdy neřekla fuj na jakékoli jídlo, jen proto že mi nechutná, nebo si myslím, že mi nebude chutnat (to jen na okraj pro některé......)
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké
Jen krabím tyčinkám jsem dlouho nemohla přijít na chuť, protože jsem je koupila od firmy, která - no nic moc...ale právě tady¨na Topkách někdo mi napsal jinou firmu, já jim dala šanci auž je můžu na jakýkoli způsob.
Prostě to chce odvahu a vyzkoušet i nejdřív od někoho jiného , proto bych taky nikdy neřekla fuj na jakékoli jídlo, jen proto že mi nechutná, nebo si myslím, že mi nebude chutnat (to jen na okraj pro některé......)
Eliz - to vypadá dobře,- co myslíš, že by udělal čerstvý tymián ještě nebo rozmarýn?
a Simi hnědé žampiony mi zachutnaly hned, jen jsou holt malinko dražší, ale dobrounké
7. 7. 2010 13:23
IvanoCh,zkus, je to krásné bílé masíčko a pokud jíš ryby,tak by Ti to nemělo vadit,navíc v této kombinaci si myslím,že musí to být skvělé.Já určitě vyzkouším co nevidět.
7. 7. 2010 13:19
Ivanko, napíšu ti, jak jsem se je naučila jíst já. Koupila jsem si před lety nějakou mraženou, již ochucenou zeleninovou směs - tuším thajskou - a nepřečetla si složení. Jedla jsem to a bylo to hrozně dobré...říkala jsem si, co je to tam za výborné a pevné rybí kousíčky . Pak jsem to zjistila , no a od té doby krevety miluju. A možná, že jinak bych je také raději neochutnala, stejně jako dodnes chobotnice, mušle apod.
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.
P.s. V té směsi jsem také poprvé ochutnala a vystopovala čerstvý koriandr, krásně se to doplňovalo a mám tu kombinaci od té doby hrozně ráda.
7. 7. 2010 13:08
Krevetky jsem ještě nejedla a ani na ně nemám odvahu. Možná kdybych přišla k hotovým.
7. 7. 2010 12:54
vyzera tu perfektne...tie tvoje jedla s ementalom su bez chyby
7. 7. 2010 12:30
Eli,Bibi díky za radu kam pro ně jíti.Běžně v těchto krámech nenakupuji,ale pro hnědé žampiony tam půjdu.
7. 7. 2010 12:00
Simšo, já ty žampiony kupuju mimo Alberta i v Kauflandu, i když je fakt, že nejsou denně
Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divymusím to brzy udělat a ty máš 5.boda
Eli, tak to je specielně pro mě jako dělané, kápla si mi do chuťových pohárků a dělají divymusím to brzy udělat a ty máš 5.boda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 10 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 13 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 1 hodinou
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 1 hodinou
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 2 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 2 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 3 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 3 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 4 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 5 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 6 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krupicové nočky do polévky už potrápily nejednoho začátečníka. Poradíme dva způsoby přípravy
Jak na dokonalý omáčkový základ podle Viléma Vrabce: Recept a postup českého šéfkuchaře zajistí perfektní výsledek
Další recepty
Tématické fráze: musí se žampiony loupat musí se loupat žampiony krémové žampiony loupat jak vypada zampion proč se loupou žampiony musi se zampiony loupat? loupani zampionu hnědé žampiony mají se žampiony loupat proč loupat žampiony jak vypada žapion loupání žampiony krevety na žampionech žampion hnědý žampiony loupání mají se loupat žampiony loupat žampiony musi se loupat hnede zampiony krevety s na žampionech krevetky recept
Suroviny: krevety, žampióny, sýr ementál, cibulka zelená, česnek, máslo, koriandr, šťáva citronová, sůl, pepř
Krevetky se žampiony a sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkqX
19 názorů