Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 7. 2010 00:41

Suroviny

Porce: 6 plastových bílých kelímků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 109 kJ / 265 kcal
Bílkoviny25,87 g
Tuky6,47 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 49 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy25,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...

(je ze západního Vietnamu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

28. 7. 2010 10:14

Včera jsem tuhle zmrzlinu zkoušela a mám z ní smíšené pocity. Dělala jsem z poloviční dávky a postupovala přesně podle receptu, ale když jsem do jougurtu se salkem nalila horkou vodu, tak se mi to trochu srazilo. No a když jsem to po pěti hodinách vytáhla z pod deky, tak to bylo oddělený na dvě části, jedno byla tuhá hustá vysrážená hmota a nějaká tekutina (asi syrovátka). Nevěděla jsem, jestli dát zmrazit jen tu tuhou hmotu, nebo promíchat a zmrazit obě. Nakonec jsem si řekla, že syrovátka je zdravá, a tak jsem to zamíchala a dala zmrazit dohromady. Ráno, než jsem šla do práce, tak mi to nedalo a kousek jsem ochutnala a je to dobrá jogurtová zmrzlina, i když mi přijde trochu "vodová" Možná jsem měla dát zmrazit jen to tuhé. Fakt nevím. Ani nevím, jestli jsem nepoužila moc horkou vodu, nebo neudělala nějakou jinou chybu:-( Třeba mi paní Phamka poradi:-8

phamka

27. 7. 2010 23:42

ŽEŽULE PŘIDALA JSEM DALŠÍ RECEPT NAJDEŠ POD JMÉNEM : COM DANG ;-)

phamka

27. 7. 2010 23:03

amiro
do toho obalu od velkého jogurtu dáš 2x horkou vodu
a do obalu od mléka 1x studenou vodu:yes:

phamka

27. 7. 2010 22:59

simi žádná protože bez chuti to chutná hrozně:-(

Betyna

27. 7. 2010 19:33

P.S. když dělám actimel, naliju tu malou lahvičku nápoje do litru ohřátého mléka (nápoj může být i ovocný)a pak po promíchání zpátky do té plastové láhve + je toho trošku víc než litr tak ten zbytek dám do skleničky s uzávěrem

phamka

27. 7. 2010 19:32

jano je to salko

Betyna

27. 7. 2010 19:31

suzanno - zkusím jestli ještě najdu fotky a vložím, prozatím:
jogurt: litr mléka zahřejeme na teplotu cca 35°C (nikdy jsem to neměřila, zkusím malíčkem aby to mělo teplotu asi jako pro mimino na koupání) - dělám to v mlékovaru, rozmícháme do toho mléka cca 3 polévkové lžíce jogurtu např. dobře jogurtuje Hollandia, Activia (někdo přidává trochu Salka, já ne) naplníme skleničky,, uzavřeme, strčíme pod peřinu (zakrývám Larisou a přiklopím polštářem) a necháme 8 hodin, pěkně to zhoustne - dám do chladničky vychladit.
Activia - ohřát litr mléka, do toho jednu (opravdu jen jednu) lahvičku activiie jakékoliv, nebo jiného levnějšího mininápoje např. dobré jsou ty ochucené z Lidlu, dáme zpátky do láhve a zakryjeme zase na 8 hodin držíme v teple.
Mléko používat čerstvé - např. Beskydské v té plastové láhvi je skvělé, nebo kupuju to v umělohmotné láhvi když je akce v Lidlu

phamka

27. 7. 2010 19:31

žežule myslím že dnes večer bych recept na pho mohla jsem napsat tak to skuste zítra ráno se podívat:-))

phamka

27. 7. 2010 19:29

všem velmi děkuji pokusím se přidat další recepty ale
bohužel na actimel zrovna nemám :-D

suzanna

27. 7. 2010 14:58

Betyno - Marcelo, nemohla bys vložit recept na actimel a jogurt, jak píšeš níže? Docela by mě to zajímalo:-)

suzanna

27. 7. 2010 14:56

Tááák a už je pod dekou;-):-p

Klariska Klariska

27. 7. 2010 13:26

Přiznám se, že tenhle recept nebudu mít odvahu vyzkoušet :/. Je zmateně psaný a udělej to a to, bez vysvětlení proč a za jakým účelem, mi nesedí.

Betyna

27. 7. 2010 13:11

+1 protože myslím že to bude dobrá jogurtová zmrzlina, podobným způsobem vyrábím doma pod dekou jogurt a actimel (z vlažného mléka a jogurtu nebo z vlažného mléka a jedné lahvičky actimelu nebo kysaného nápoje) takže napřed se vyrobí větší množství sladkého jogurtu, který se následně zmrazí :-K

Lusi

27. 7. 2010 12:57

Salko je slazená Tatra.

Žežule

27. 7. 2010 12:47

A podle mého posledního příspěvku je vidět, že i rodilý mluvčí má někdy s chybama (překlepama) problém...:-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zmrzlina se salkem domaci midlo domácí zmrzlina z jogurtu zmrzlina ze salka recepty na mídlo domácí zmrzlina teplá zmrzlina domácí zmrzlina se salkem salko zmrzlina výroba mídla domácí zmrzlina recept sua chua viroba zmrzliny viroba midla domácí výroba jogurtové zmrzliny domací zmrzlina salko domácí výroba jogurtů zmrzlina z jogurtu jak se vyrabí mídlo viroba domaci zmrzliny

Suroviny: salko, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE