Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 7. 2010 00:41

Suroviny

Porce: 6 plastových bílých kelímků

Nutriční hodnoty

Energie1 109 kJ / 265 kcal
Bílkoviny25,87 g
Tuky6,47 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 49 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy25,87 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...

(je ze západního Vietnamu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Žežule

27. 7. 2010 12:42

Paní Phamová nemá skoro určitě češtinu jako svůj rodný jazyk a proto bych jí odpustila nějaké menši nějasnosti, že paní Remková? Amira to popsala stručně a jasně. Salko bude určitě slazené salko, protože v receptu není jinak žádný cukr. Těším se, že paní Phamová přidá další trecepty vietnamské kuchyně, které je opravdu výborná.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 7. 2010 12:30

Amira máš pravdu, jedno mléko tekuté do kafe salko, jo, je to tak nějak divně napsáno;-)

suzanna

27. 7. 2010 11:53

v dece se samozřejmě nevyrobí zmrzlina, ale nějaká zvláštní hmota, která se pak dává mrazit:-8

suzanna

27. 7. 2010 11:52

Řekla bych, že ta voda má být horká. Právě díky tomu, jogurtu a zabaléní do deky začnou nějaké "kvasící procesy" a vyrobí se zmrzlina. Nejsem odborník přes potraviny ani výživu, ale takhle nějak si to selským rozumem vysvětluji;-):-8:-D

magdalenka magdalenka

27. 7. 2010 11:44

Prosím, tá voda prevarená má byť horúca - alebu už vychladená, príp. vlažná?

suzanna

27. 7. 2010 11:33

Amira, souhlas, chápu to úplně stejně. A protože mě recept hodně zaujal, asi odpoledne vyzkouším:yes:

Amira Amira

27. 7. 2010 11:18

Kde vidíte 1 litr mléka? Já tam teda vidím mléko jen 1 x SALKO, žádné jiné. Recept chápu tak, že do Salka dám 1 velký jogurt, do toho naleju dva kelímky od toho jogurtu horké vody a jeden kelímek studené vody, pak to zabalím atd.

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 7. 2010 10:48

Gabi, autorka píše jedno mléko, takže asi litr. Já se spíš zamýšlím nad salkem..tekuté, do kávy-neslazené, je taky salko? Nejsem si tím jistá a popravdě, celý ten recept je pro mne trochu zmatený,nevím, jestli bych podle něj něco stvořila:-S

Gabina

27. 7. 2010 10:36

Chtělo by to doplnit množství mléka (1 litr?), připadá mi to, že je to výroba domácího jogurtu (proto se to zabalí do deky), který se pak nechá zmrazit

Žežule

27. 7. 2010 09:19

To je velice zajímavý recept! Jenom se domýšlím, proč to odpočívá pod tou dekou, má to nějaký zvláštní význam?
Paní Phamová, nemáte náhodou recept na VYNIKAJÍCÍ vietnamskou polévku Pho? Ta je naprosto vynikající!

Simona Skolakova Simona Skolakova

27. 7. 2010 07:57

škoda,že není fotečka;-)tam nepřijde žádná příchuť?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: zmrzlina se salkem domaci midlo domácí zmrzlina z jogurtu zmrzlina ze salka recepty na mídlo domácí zmrzlina teplá zmrzlina domácí zmrzlina se salkem salko zmrzlina výroba mídla domácí zmrzlina recept sua chua viroba zmrzliny viroba midla domácí výroba jogurtové zmrzliny domací zmrzlina salko domácí výroba jogurtů zmrzlina z jogurtu jak se vyrabí mídlo viroba domaci zmrzliny

Suroviny: salko, jogurt bílý

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE