

Chlupaté knedlíky II.
Suroviny
- 4 plátky moravského uzeného
- 2 ks cibule
- 1 sklenička zelí
- sádlo
- těsto na bramborové knedlíky
Postup přípravy receptu
Podle návodu na bramborové knedlíky připravíme těsto. Ukrajujeme z něj kousky, které plníme, podobně jako ovocné knedlíky, nakrájeným moravským uzeným.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s osmahnutou cibulkou a zelím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chlupaté knedlíky II.
-
Paprika: u nás zase blbouny nazýváme kynuté knedlíky plněné povidly, event.ovocem.
-
hm dala bych si
-
Taky se přidávám k většině, že toto má k "chlupáčům" hodně daleko...
Toto jsou plněné bramborové knedlíky
No a chuť na ně rozhodně mám
-
zjistila jsem, ze chlupate knedliky jsou jedny z nejlehcich - nastrouham syrove brambory, pres sito vymackam co nejvic tekutiny, pridam jedno vejce a sypu hladkou mouku, dokud neni testo tvarovatelne, osolim a dvema lzickama delam vetsi "noky", ktery hazu do vrouci vody. Jsou uzasny.
-
Jani, po kom má asi dcera ten smysl pro humor s jemným nádechem ironie
.A že na tebe občas práskne pravdu
, to se nezlob. upřímnost je hezká vlastnost
(ale ne vevšech situacích - ale tady jo
a ne abys jezdila ke mně zabít pro změnu mě
-
Jani, ani ve snu by mě nenapadlo to brát vážně. Naopak - jsem přesvědčená, že máte mezi sebou moc hezký vztah. Přece se říká - co se škádlívá, to se rádo mívá. Zabíjet ji by byla škoda
-
maris, moje dcera je za všechny peníze, zabila bych ji, ale co mám dělat?Snad to vezmete z humorem, jinak ji přizabiju
-
Jani, děti nikdy nelžou!
-
spagetko!!mamce nevěřte!
ted nedávno,jak jsem byla u ní,už to chtěla dělat se lžíci,kterou si nenamočila!!
a já na ni!!mami!!zadrž!!
musíš to ponořit do horké vody!!
, nevím,jak by to skončila, kdybych tam nebyla!!
, no musí se pořád učit! Zrovna ted v sobotu jedu za ní, pomoct ji uvařit špagety!
-
To mám od babičky a funguje to. Před každým nabráním těsta a vhozením do vody ji namočím do vařící vody. Fakt se to nerozpatlá a krásně to sklouzne.
-
Ladi díky, já vím, že dcera tady napsala, že jsem tele na vaření-(kéž by kdy uvařila to, co já)
ale fakt, to bych o té lžíci věděla, faaaakt!
-
No Jani, přece si to nevezmeš na svědomí?
.Ale ještě 1 radu - pokud to budeš vykrajovata házet lžící do vody, nezapomeň tu lžíci těsně před tím ponořit do vařící vody, vždycky před každým nabráním kousku.Nepatlá se to a krásně to klouže
-
Laďko, ten tvůj způsob si hned znamenám, a v nejbližší době to prubnu, zkusím nejdříve z poloviny, abych pak pro neúspěch někoho nepřizabila!
-
Taky mám ten název spojený s knedlíkama ze syrových brambor. Já je moc nedělám, ze syrových brambor jen halušky
-
My jsme zase zvyklí dělat chlupaté knedlíky z 1 kg syrových brambor, půl kila hrubé mouky,sůl, vejce a trochu mléka - někdy i z kyselého mléka. Udělá se husté těsto, vykrajuju lžící a hážu do vařící vody.Vaří se 10 min. Babička jim říkala frncouchaté nebo chlupatý buchty a k uzenému se zelím nemají chybu.Jo a z té vody po uvaření dělala polívku prý psí vejkrop.Do té vody i ze zbytky po uvařených knedlíkách dala majoránku,třený česneksůl a malinko nějakého tuku.Nebylo to špatné