Chlupaté knedlíky II.

www.zarovi.cz Kuchařka:

Bramborová jídla 23 názorů

21

Suroviny

4 plátky moravského uzeného
2 ks cibule
1 sklenička zelí
sádlo
těsto na bramborové knedlíky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Podle návodu na bramborové knedlíky připravíme těsto. Ukrajujeme z něj kousky, které plníme, podobně jako ovocné knedlíky, nakrájeným moravským uzeným.

Poznámka

Podáváme s osmahnutou cibulkou a zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chlupaté knedlíky II.

  • Nadja Nadja

    Paprika: u nás zase blbouny nazýváme kynuté knedlíky plněné povidly, event.ovocem.

    Odpovědět

  • indulina28 indulina28

    hm dala bych si:yes:

    Odpovědět

  • dancicka dancicka

    Taky se přidávám k většině, že toto má k "chlupáčům" hodně daleko... :-// Toto jsou plněné bramborové knedlíky :-8 No a chuť na ně rozhodně mám :-p

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    zjistila jsem, ze chlupate knedliky jsou jedny z nejlehcich - nastrouham syrove brambory, pres sito vymackam co nejvic tekutiny, pridam jedno vejce a sypu hladkou mouku, dokud neni testo tvarovatelne, osolim a dvema lzickama delam vetsi "noky", ktery hazu do vrouci vody. Jsou uzasny.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, po kom má asi dcera ten smysl pro humor s jemným nádechem ironie ;-);-).A že na tebe občas práskne pravdu :-p, to se nezlob. upřímnost je hezká vlastnost :-D:yes: (ale ne vevšech situacích - ale tady jo :yes: a ne abys jezdila ke mně zabít pro změnu mě ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Jani, ani ve snu by mě nenapadlo to brát vážně. Naopak - jsem přesvědčená, že máte mezi sebou moc hezký vztah. Přece se říká - co se škádlívá, to se rádo mívá. Zabíjet ji by byla škoda;-):-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    maris, moje dcera je za všechny peníze, zabila bych ji, ale co mám dělat?Snad to vezmete z humorem, jinak ji přizabiju
    :-(

    Odpovědět

  • maris maris

    :-D:-D:-D Jani, děti nikdy nelžou! :-!:-!:-D

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    spagetko!!mamce nevěřte!:-))ted nedávno,jak jsem byla u ní,už to chtěla dělat se lžíci,kterou si nenamočila!!:-O a já na ni!!mami!!zadrž!!:-D musíš to ponořit do horké vody!! :-D:-D , nevím,jak by to skončila, kdybych tam nebyla!! :-D :-D , no musí se pořád učit! Zrovna ted v sobotu jedu za ní, pomoct ji uvařit špagety! :-D:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To mám od babičky a funguje to. Před každým nabráním těsta a vhozením do vody ji namočím do vařící vody. Fakt se to nerozpatlá a krásně to sklouzne.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ladi díky, já vím, že dcera tady napsala, že jsem tele na vaření-(kéž by kdy uvařila to, co já);-) ale fakt, to bych o té lžíci věděla, faaaakt!:-D:-)):-!:-!

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    No Jani, přece si to nevezmeš na svědomí?:-)).Ale ještě 1 radu - pokud to budeš vykrajovata házet lžící do vody, nezapomeň tu lžíci těsně před tím ponořit do vařící vody, vždycky před každým nabráním kousku.Nepatlá se to a krásně to klouže

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Laďko, ten tvůj způsob si hned znamenám, a v nejbližší době to prubnu, zkusím nejdříve z poloviny, abych pak pro neúspěch někoho nepřizabila!:-D:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky mám ten název spojený s knedlíkama ze syrových brambor. Já je moc nedělám, ze syrových brambor jen halušky :-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    My jsme zase zvyklí dělat chlupaté knedlíky z 1 kg syrových brambor, půl kila hrubé mouky,sůl, vejce a trochu mléka - někdy i z kyselého mléka. Udělá se husté těsto, vykrajuju lžící a hážu do vařící vody.Vaří se 10 min. Babička jim říkala frncouchaté nebo chlupatý buchty a k uzenému se zelím nemají chybu.Jo a z té vody po uvaření dělala polívku prý psí vejkrop.Do té vody i ze zbytky po uvařených knedlíkách dala majoránku,třený česneksůl a malinko nějakého tuku.Nebylo to špatné :-p

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo