Brutzel-Svejk grilované Gaspacho

Brutzel-Svejk Kuchař: Brutzel-Svejk

Doba přípravy: 50 min 4 porce Grilování 2 názory

Suroviny

1 větší zelená okurka
2 červené papriky
5 zralých rajčat
2 šalotky
1 celohlávkový česnek
sůl
pepř
olivový olej
popř. 2 chilli papričky - není podmínkou
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Okurku rozkrojíme na půlky a to samé uděláme se šalotkou, česnekem a paprikou (vybrat zrníčka.) Z rajčat je nejlépe vyříznout stonek a jinak ponechat v celku.

  2. Vložíme vše na grill, nebo do trouby (200°C). Grilujeme tak, aby kůžička na zelenině zhnědla (zčernala).

  3. Pak sejmeme, vložíme do kastrolu a přiklopíme víkem (necháme dojít), kůžička se dá lehčeji sejmout.

  4. Po asi 10 minutách víko sejmeme a zeleninu necháme zchladnout. Stáhneme kůžičku z paprik, okurky a rajčat.

  5. V mixéru vše rozmixujeme, dáme trochu oleje, ochutíme hrubým pepřem a solí, popř. chilli.

Poznámka

Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající v kombinaci s filetem (hovězí,vepřové atd.) Já upřednostňuji krevety z grillu (viz obrázek.) Možno udělat do zásoby a zamrazit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brutzel-Svejk grilované Gaspacho

  • amalia amalia

    a tie krevetky:-! nemam co dodat:-p:yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia

    toto teda urcite vyyskusam:-O robim ho tradicne, ale tvoje gaspacho je pokusenie;-)bodik:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: gaspacho krevety na grillu gaspacho recept grilované pokrmy jak zamrazit grilovane kure ugrilovane maso zamrazit vynikající gazpacho gaspačho z cukety gazpacho v plzni gazpacho z rajčat dá se zamrazit grilované kuře gazpacho obrázky gazpacho grilované recept gaspacho polévka grilovaná hovezi gaspacho recepty kůžička telecí kýta recepty grilovaná gaspacho recepty grilování kůřecích půlek grilovaná rajčata

Zapomněl/a jsem heslo