Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Rakúsko - inak všeobecne známy recept v strednej Europe. Pôvod tohto receptu je v talianskom Miláne. Rezne sa vyklepávajú na tenko, asi na veľkosť panvice a vysmážajú sa na 2x. V prvej panvici vo veľmi rozpálenom oleji niekoľko sekúnd a v druhej panvici so strednou teplotou oleja sa dosmažia z oboch strán. Pravý Viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2020 15:08
25. 10. 2017 18:39
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
1. 7. 2017 12:50
6. 7. 2016 23:29
13. 5. 2016 20:51
20. 8. 2015 07:02
19. 8. 2015 22:19
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
19. 2. 2014 22:34
9. 4. 2012 12:43
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
11. 11. 2010 20:43
10. 11. 2010 18:37
10. 11. 2010 16:20
10. 11. 2010 14:40
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
10. 11. 2010 14:32
10. 11. 2010 14:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 12 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 15 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 16 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Můj těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč
mikulas-mares uvařila před 4 hodinami
Kovbojské fazole
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Palačinky na slano
Hanka99 uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 7 hodinami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 8 hodinami
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 9 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 9 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: teleci rizek telecí řízek podle pohlreicha vídeňský řízek podle pohlreicha videnske řizky telecí řízky telecí řízek recept telecí řízky podle pohlreicha telecí řízky recept vídenský telecí řízky telecí rizek recepty videnske telecí řízky vídeňských rizek vídeňský vepřový řízek recept na telecí řízek telecí řízky recepty vídeňský řízek podle pohlreich vídeňský vepřový plátek vídeňský plátek pravý holanský řízek vídeňské řízky recept
Suroviny: ořechy, máslo, citron, mouka, mléko, vejce, strouhanka, olej
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
26 názorů