

Perníková chaloupka ja-ma
Suroviny
- Pekla jsem podle tohoto receptu:
- 50 dkg hladké mouky
- 14 dkg moučkového cukru
- 5 dkg másla
- 10 dkg medu
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce koření do perníku
- Poleva:
- 1 bílek
- 160-200 g moučkového cukru
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička bramborového škrobu
Postup přípravy receptu
Vypracujeme těsto (já si pomohla domácí pekárnou), necháme v chladu odležet, pak vyválíme na placku asi 0,5 cm silnou, vykrájíme díly na chaloupku, a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, před pečením, nebo těsně po upečení potřeme rozšlehaným vejcem.
Poleva:
prosetý cukr, bramborový škrob, bílek a citrónovou šťávu třeme v misce vařečkou 20 minut, je to dřina, ale poleva pak je taková, jaká má být.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z časopisu \"Pošli recept!\"
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perníková chaloupka ja-ma
-
AHoj, je to paráda.
Čím prosím lepíš k sobě díly chaloupky, stačí bílek s cukrem, kterým se zdobí? Díky, Jana
jamarti@seznam.cz -
děkuji za bodíky
-
moc krásné
-
moc pěkné
-
nádhera
-
krásné
-
To jsou chaloupečky jako malované.
+1
-
Krásné chaloupky, sněhuláčci i mašinka
+ bod.
-
krásné perníkové hraníčko
-
Jani, vítej na topreceptech.
Krásná chaloupka!