Vánoční štola
Vánoční štola je sladká pochoutka, kterou připravujeme každoročně na Vánoce. Úžasně voní, je plná ořechů a kandovaného ovoce. S kupovanou se nedá vůbec srovnat. Po upečení ji bohatě posypeme cukrem.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 247 kJ / 3 644 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,71 g |
Tuky | 100,07 g |
Vláknina | 36,21 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2,03 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 574,26 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční štola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EP0K
Moje poznámka
Vánoční štola
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EP0K
Nejnovější recepty
Tvarohové nanuky
Přidáno před 4 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno před 23 hodinami
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Dušená kuřecí stehna s rajčaty a paprikami
Přidáno 31. 7. 2025 09:01:02
Košíčky Pavlova
Přidáno 31. 7. 2025 05:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Roláda z mletého masa
radekfiala před 16 minutami
Jarní polévka
Kajkajak před 20 minutami
Chleba ve vajíčku jinak
Fitulka před 56 minutami
Masové hašé
Kristina1 před 57 minutami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
Fitulka před 58 minutami
Buchtičky s krémem
Kykolka před 1 hodinou
Květák zapečený se šunkou
Jitka J. před 1 hodinou
Guláš ze sójového masa
radkavlacha před 1 hodinou
Italské jarní rizoto (Risotto primavera)
Marcela.s před 1 hodinou
Tématické fráze:
vánoční štola,
vánoční štola recept,
štola,
recept na vánoční štolu,
štola recept,
vánoční štola kynutá,
štola vánoční,
vánoční kynutá štola recept,
vynikající vánoční štola recept,
recept na štolu,
kynutá štola,
kynutá vánoční štola,
recept vanočni štola,
kynutá vánoční štola recept,
vánoční štoly,
recept štola,
vánočníštola,
vánoční kynutá štola,
nejlepší vánoční štola recept,
jak zabalit vanocni stolu
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
rum,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
máslo,
mouka hladká,
rozinky,
ovoce kandované,
kůra citronová kandovaná,
mandle
Komentáře (28)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
V domácí štole žádný palmový tuk nenajdete....vejce i ořechy máme vlastní, sušené ovoce, rozinky, máslo, kůru i mandle kupuji příležitostně a v akci....a hlavně - doma upečená štola neobsahuje žádná barviva, stabilizátory a konzervanty, které jsou nakopak obsaženy prakticky ve všem koupeném.
V Kauflandu se prodává štola Stollen Butter-Mandel mit Marzipan (s máslem a marcipánem) 750g za 80 Kč. Ta obsahuje 28% rozinek, velké množství kandovaného ovoce (množství není uvedené ale hádám tak 25-28%, prostě hodně. 6% tvoří směs lískových oříšků a mandlí - u toho jsou 85% mandle). Máslo tvoří 11%, mléčný tuk 4%, množství palmového tuku jsem spočítal na 26,7g (tj.3,6%). Krom toho jsou tam vajíčka, pšeničná mouka, pomerančová kůra, sůl 2,6g. Tuky na 100g: 18g, nasycené m. kys. 9,8g). Výrobce KuchenMeister. Obrázek najdete přes google images "Kuchenmeister Butter Mandel Stollen 750 g" tam je vidět že toho kandovaného ovoce a rozinek jsou tam mraky. Chutná výborně.
Iri, zkus ještě příště to těsto nechat pečkou jen umíchat, vytáhni ho a nech vykynout v míse. Třeba ti v té pečce překynulo.
Irrenko
Vykynuly mi,ale určitě méně než tobě, nechala jsem je ještě asi 50 minut kynout na plechu a pak vyskočily ještě v troubě, ale příště musím snížit teplotu, kraje mám víc upečené.