Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

600 g vepřové plece
1-2 cibule
1 červená paprika
miska čerstvých hub (měla jsem napůl se žampiony)
hrst sušených hub
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
lžíce nakládaného zeleného pepře
vývar nebo voda
kmín
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, papriku na proužky a cibuli na jemno. Na sádle orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme sušené nenamočené houby s kmínem a chvíli opékáme.

  2. Přisypeme maso a necháme zatáhnout. Poprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí do poloměkka.

  3. Když je maso poloměkké, přidáme čerstvé houby a papriku. Podle potřeby dolijeme vývar a dodusíme do měkka.

  4. Před dovařením přisypeme zelený pepř a směs dochutíme případně špetkou chilli. Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 275 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo