Žemlovka se snehem

vybusna Kuchařka:

Sladká jídla 9 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

230 g bílé pečivo
4 vejce
1 velké jablko
250 g tvaroh
150 ml sladké mléko
4 PL práškový cukr
2 balíčky vanilkový cukr dr. Oetker
mletá skořice
hrst hrozinek
maslo
strouhaný kokos na vymazanie zapekacej nadoby
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Biele pecivo nakrajame na kolieska, alebo na kocky.

  2. Do mlieka zaslaham 3 zltka a 1 balicek vanilkoveho cukru.

  3. Jablka osupeme, ocistime od jadrinca a nakrajame na male kusky.

  4. Do tvarohu vmiesame 3 PL cukru, zltko a hrozienka.

  5. Zapekaciu misu vytrieme maslom a vysypeme kokosom (alebo struhankou, alebo rozmrvenymi piskotami).

  6. Kusky peciva nakratko ponorime do vajcoveho mlieka a vykladame dno. Ked ho vylozime, ako druhu vrstvu rozlozime kusky jablk. Jablka posypeme mletou skoricou a vanilkovym cukrom.

  7. Dalsiu vrstvu znovu robime pecivom, namacanym do mlieka.

  8. Ako dalsiu vrstvu rozotrieme tvaroh.

  9. Ako posledna vrstva su dalsie namacane kusky peciva.

  10. Misu vlozime do vyhriatej rury na 200°C a zapekame do zlata. Ja som piekla asi 20 minut. Strazte si to podla svojej rury.

  11. Z bielkov a 1 PL cukru vyslahame tuhy a pevny sneh.

  12. Na zapecenu zemlovku narvstvime sneh. (od vcera mi ostali mlete mandle, tak som ich vysypala na sneh) a dame zapiect (ja som zapekala asi 10 minut). Zemlovku nechame vychladnut a krajame.

Poznámka

tento s fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5065

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Žemlovka se snehem

  • Sára Sára

    :-8 moc se mi nepovedla trochu jsem ji připálila ale dala jsem tam místo rozinek třešně a byla dobrá (až na to připálené:-)) )

    Odpovědět

  • Makynkka Makynkka

    je vážně moc dobrá zkusila jsem ji a myslím že se mi vážbě povedla:-) :-D

    Odpovědět

  • Bogna Bogna

    Dawno,bardzo dawno temu byłam na Słowacji a smak ZEMLOWKI pamiętam do dziś,to było niebo ! pozdrawiam:-))

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Dělala jsem velmi podobně,do mléka jsem dala celé vajíčka a nahoru jsem nedávala sníh. Jinak jsem dala vrstvu housek, jablka, housky, tvaroh a housky. V tvarohu je navíc 1 vejce, trochu mléka a trochu vanilkového pudinku bez vaření, hned tvaroh zahustí.:yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    vcera som vyskusala sneh s tym praskovym cukrom a fungovalo to....takze odteraz ked budem zapekat sneh, tak ho budem slahat jedine s praskacom

    Odpovědět

  • Hana49 Hana49

    Dávam do mléka ještě vanilkový pudink.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    slaham ho s krystalovym....teda ho skusim nahradit praskovym

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    vybusna, vyšľahaj sneh s trochou práškového cukru a dobre ho vyšľahaj. Potom ti po zapečení neklesne.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    prosim damy o radu....preco mi ten sneh po vychladnuti vzdy klesne?

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo