Losos gravlax
Tuto skandinávskou pochoutku připravíme tak, že syrové filety lososa marinujeme nejméně po dobu dvou dnů v marinádě s koprem a alkoholem. Lososa poté nařežeme na velmi tenké plátky a podáváme je například na opečeném pečivu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 174 kJ / 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,04 g |
Sůl | 45,00 g |
Sacharidy | 55,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos gravlax
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/607V
Moje poznámka
Losos gravlax
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/607V
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 11 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 11 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglické palačinky
Layoo před 5 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 10 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 10 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 11 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 11 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 12 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 15 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 15 hodinami
Tématické fráze:
losos recepty kluci v akci,
jak nejlépe připravit lososa,
losos recepty,
marinovaný losos kluci v akci,
uzený losos recepty za studena,
syrový losos,
kluci v akci losos,
příprava lososa,
marinovaný losos za studena,
gravalax,
losos,
jak pripravit lososa,
losos akce,
losos recept kluci v akci,
grawlax,
kluci v akci recepty losos,
marinovaný losos pohlreich,
losos kluci v akci,
uzený losos - recepty za studena,
losos gravilax
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr,
pepř mletý,
kopr,
brandy
Komentáře (16)
Určitě si dej pozor jakého kupuješ, pokud si ho neulovíš.
Nejlepší je divoký, z Pacifiku. Ondyno, v nouzi, jsem koupil Atlantického, z farmy, uměle přibarveného, a bylo to, no, prostě nedobré.
Doufám, že to nevadí
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-klu...
www.ceskatelevize.cz/ivysilani/208562221900006-kluci-v-akci/
www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/208562221900006/
ja ziju na Islandu uz 11let a co nam tady jede nejvic jsou prave ryby...driv jsem hodne cestovala a muzu rict,ze nejlepe pripravene ryby a ryby vubec jsem jedla nejchutnejsi jen v Italii a tady...kdyz jsem rybarum rikala o nejpopularnejsi rybe posledni doby v CR - pangasius,tak se zacal smat,pak zvaznel,nasel odkaz na internetu,ten mi poslal a rekl jen,ze tohle by dal jist jen nepriteli...po zhlednuti videa,jak se tyto ryby chovaji,cim je krmi a v jakych podminkach je drzi,bych tuto rybu nejedla....v CR se maji jist ryby domaci a pokud treska,losos,tunak a jine ryby,tak z dobreho obchodu radeji drazsi ale zarucene dobroe a cerstve...moji rodine delavam i v CR jidla z ryb a vzdy jim moc chutna....Jo a k te zmince o "hákarl" (tedy zralok) ten se nalozi a zahrabe do zeme a nechava se "zrat" pak se konzumuje...ale je to jen pro rodile islandany,nebo pro otrle dobrodruhy a sebevrahy,ponevadz tato pochoutka smrdi jako mocuvka....stejne tak smrdi i nalozena "skata" (tedy rejnok) a ji se s "hangikjot" (silne uzene jehneci) tesne pred vanoci....delala jsem jednu dobu v domove duchodcu a oni tyto jidla jedli a od te doby je nesmim ani citit,ponevadz jsem ten desnej smrad musela cuchat celou sichtu a bylo mi ponekud soufl
A ještě k tomu toho máme moc rádi taky.
Reny, dík za fotku. My ho tu sice koupíme taky, ale cena je úměrna tomu jaká je to dobrota. Příšerná.