Špenátový koláč

www.zarovi.cz Kuchařka:

Bezmasá jídla 1 názor

43

Suroviny

4 porce:
1 svazek rukola
500 g Špenátu
3 lžíce parmezánu (Gran Moravia)
300 g ricotta
2 lžíce strouhanky
275 g listového těsta
4 vejce
muškátový oříšek
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmazánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem.

  2. Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto napatláme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta.

  3. Víko na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180°C v klasické troubě nebo při 160°C v horkovzdušné troubě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátový koláč

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo