Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi naopak Uramaki

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min

5 min (5 min tepelná úprava)

15. 2. 2011 00:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Vela ludom tie zelene riasy nie su atraktivne -skor odpudzujuce.Tak v 60 rokoch japonci v amerike vymysleli ze otocia tradicne sushi maki naopak s ryzou von a budu mat uramaki. Preto ze to bolo v Kalifornii tak sa tieto sushi volaju aj Kalifornske rolky "western style sushi".

Prikladam perfektne video ako na to.Je to super jednoduche.Vlozte si suroviny na co mate chut alebo co mate doma v ladnicke.Takze ziadne surove ryby netreba.

http://www.youtube.com/watch?v=Nz9EAqTBrNw

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nonya

16. 2. 2011 00:21

Eliza, ja som si vzdy myslel ze nakladanie zeleniny je len europska zabava,a az tu v azii som ostal prekvapeny co vsetko nakladaju zavaraju.Od kyslej kapusty s cesnakom a chilli v Korejii "Kimci" , nakladane biele redkvy, nakladany cesnak...
Tento zazvor rano je hotovy.U nas v takych lacnych sushi podnikoch davaju take malicke sacky kde je zazvor za darmo. Tak je najednoduchsie si "pozicat "nastavit chut vyskusat.
:yes:

Eliza Eliza

15. 2. 2011 21:26

Nonya, už mám ten zázvor naložený. Jak dlouho by měl zrát, než ho můžeme ochutnat, prosím? :-)

Pajaska Pajaska

15. 2. 2011 21:20

Eli,no právě.Já se bojím,že u nás nekoupím vše ,co je potřeba a budu si muset hodně objednat přes net.Zdá se mi to na experiment drahá ,,sranda";-):-)) Ale časem se k tomu asi odhodlám,dost mne to láká.Člověk má zkusit všechno,žejo.:-K

Eliza Eliza

15. 2. 2011 13:52

Pajasko, já to nakupovala minulé dva týdny...pěkně postupně, aby to tak "nebolelo"...;-):-D Naštěstí to nemám daleko. Ale řekla bych, že to za to stojí, jen ta řasa mě chuťově zas tak nenadchla, ale patří tam a v něčem to musí být zabalené, no. ;-)
Sushi většinou milují mladí (studenti a tak...), také jsem je vždy ochutnávala od synovy přítelkyně, až jsem se rozhoupala zkusit sama. Napoprvé mi to docela šlo, myslela jsem, že budu větší kopyto :-D

Pajaska Pajaska

15. 2. 2011 13:34

To je krása opět.:-*:yes: Teda vy mi nedáte pokoj s těmi sushi,žejo.:-8Já to budu muset opravdu asi vyzkoušet.Musim ale koupit vše ,co je k tomu potřeba - podložky,řasu....,nemám nic.Já chtěla nejdřív originál sushi někde ochutnat,jestli to bude můj šálek kávy.Ale všichni mne tu tím tak svádíte,že mne to tak láká...;-):-)

Eliza Eliza

15. 2. 2011 12:10

Nonya, jsi zlato, díky. :-K Tak já to vyzkouším... Nevím přesně, kolik tu ten nakládaný zázvor stojí, ale určitě tolik, že jsem až dosud váhala, jestli ho koupit nebo ne, vzhledem k tomu, že nevím, jestli nám bude chutnat.
Takže fakt moc děkuju, vše mám doma, tak odpoledne vyrobím. ;-) Jestli mám zázvor mladý nebo starý, těžko říct, to nepoznám...asi starý.

Nonya

15. 2. 2011 11:54

eliza, ten sladky zazvor je u vas ako specialita asi velmi drahy , nekupuj da sa lahko vyrobit. Kup si cerstvy zazvor, osup koren a najlepsie je pouzit ten nebezpecny nastroj V krajac .Takze nakrajaj na velmi tenko stedro posol.Nechaj nasolene aspon jednu hodinu.Poutieraj -vysus.V kastroliku si sprav nalev v pomere 2 hrnceky ryzovy ocot ( je jemnejsi ako nas ma len 5% ) a 1 hrncek cukor,Uvar -rozpusti a zalej zazvor.Ta ruzova farba je ked pouzivaju uplne mlady zazvor, ale vacsinou svindluju a daju fabivo z cervenej repy.ked mas stary zazvor bude kremovy ale chut je ta ista:yes:

Nonya

15. 2. 2011 11:12

Daniella , s tymi majonezami, je to asi tak ... ked bola Majolka® bola dobra potom prisla Hellmanska bola lepsia no skus aj Kewpie japonsku je ina taka kremova viac ako slahacka.:yes:
PS: je draha ako cert tvrdia ze pouziva prepelicie vajicka ;-)
http://www.nakupka.cz/vyrobek/majoneza-japonska-50...

Eliza Eliza

15. 2. 2011 09:03

Tohle jsem také chtěla zkusit, děkuju za podrobný návod.:yes::-) Na koupi nakládaného zázvoru se chystám už dlouho, nikdy jsem ho nejedla, ale syn mě nalákal, říkal, že mu hrozně chutná. Tak ho dnes koupím...
A moc děkuji za tip s fólií, pořád jsem přemýšlela, jak tu podložku udržovat (do myčky asi nee ;-) )

Daniella O. Daniella O.

15. 2. 2011 04:27

Nonya, kazdy den zvedave cekam na tvuj novy receptik ;-). Tohle Sushi mam moc rada a dokonce i vsechny ingredience jsou doma :-D, tedy az na tu majonezu. Jak velky rozdil je mezi tou co uvadis a normalni majonezou???. Jinak bodik je samozrejmosti :yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sushi recept videorecepty sushi sushi recept video jak udělat sushi video sushi video recept jak vyrobit sushi sushi video recept na sushi japonska majoneza recept obrácené sushi recept sushi návod sushi majoneza recept sushi sushi videorecepty co je potreba na sushi jak udělat uramaki návod na přípravu sushi video obrácené sushi original sushi video recepty sushi

Suroviny: rýže na sushi, tyčinky surimi, avokádo, okurka čerstvá, kaviár černý, víno rýžové, sůl, řasa nori, majonéza, křen wasabi, omáčka sojová, zázvor japonský, citron

TopRecepty.cz

Sushi naopak Uramaki

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rYQp