Sushi naopak Uramaki

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 5 minut + varenie ryze Minutky 10 názorů

Suroviny

rýže na sushi krátká
krabí tyčinky surimi
avokádo
okurka menší
černý kaviár ze pstruha (nebo sezamová semínka)
japonské rýžové víno
sůl
řasy nori
japonská majonéza Kewpie
křen wasabi
sojová omáčka japonská Kikkoman
nakládaný japonský zázvor
citron
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na Topkach je uz vela velmi dobrych postupov ako si uvarit kratku sushi ryzu a plus ako ju ochladit a ochutit a cely postup pripravy rolovania bambusovej podlozky. Moj prispevok je na moderny pristup vkladania uvarenych surovin na miesto surovych ryb a ako to urobit naopak, aby bola ryza z vonku.

  2. Krabie tycinky nakrajame/natrhame na platky, zlahka naozaj myslim zlahka potrieme wasabi alebo majonezou Kewpie. Mladu japonsku oharku nakrajame na cca 5 cm palicky (da sa pouzit aj europska a lyzickou vyberieme jedierka).

  3. Avokado rozkrojime, vyberieme kostku osupeme a nakrajame na platky, hned potrieme citronom aby nam nezhnedlo.

  4. Na bambusovou rohozku (dobre je ju prve obalit foliou, pre lahke cistenie). Na nu polozime platok nori rias (lesklou stranou von) a pekne natlacime tenku vrstvu ryze nie uplne ku krajom rosypeme trochu lacneho kaviaru v nasom pripade bol zo pstruha ked nemame pouzijeme sezamove semienka (cierne su krajsie).

  5. Riasy preklopime a poukladame, krabie tycinky, platky avokada a uhorky. Ked chceme potrieme vsetko chrenom wasabi alebo pre tych co nemusia stiplave, japonskou majonezou Kewpie (my sme pouzili majonezu).

  6. Vsetko pekne zrolujeme na pripravenej podlozke. Tuto sushi rolku rozkrajame na 3 male sushi (treba velmi ostry noz a este si ho navlhcit vo vode). Servirujeme s nakladanym sladkym zazvorom a japonskou sojovou omackou.

Poznámka

Vela ludom tie zelene riasy nie su atraktivne -skor odpudzujuce.Tak v 60 rokoch japonci v amerike vymysleli ze otocia tradicne sushi maki naopak s ryzou von a budu mat uramaki. Preto ze to bolo v Kalifornii tak sa tieto sushi volaju aj Kalifornske rolky "western style sushi".

Prikladam perfektne video ako na to.Je to super jednoduche.Vlozte si suroviny na co mate chut alebo co mate doma v ladnicke.Takze ziadne surove ryby netreba.

http://www.youtube.com/watch?v=Nz9EAqTBrNw

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sushi naopak Uramaki

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Eliza, ja som si vzdy myslel ze nakladanie zeleniny je len europska zabava,a az tu v azii som ostal prekvapeny co vsetko nakladaju zavaraju.Od kyslej kapusty s cesnakom a chilli v Korejii "Kimci" , nakladane biele redkvy, nakladany cesnak...
    Tento zazvor rano je hotovy.U nas v takych lacnych sushi podnikoch davaju take malicke sacky kde je zazvor za darmo. Tak je najednoduchsie si "pozicat "nastavit chut vyskusat.
    :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nonya, už mám ten zázvor naložený. Jak dlouho by měl zrát, než ho můžeme ochutnat, prosím? :-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Eli,no právě.Já se bojím,že u nás nekoupím vše ,co je potřeba a budu si muset hodně objednat přes net.Zdá se mi to na experiment drahá ,,sranda";-):-)) Ale časem se k tomu asi odhodlám,dost mne to láká.Člověk má zkusit všechno,žejo.:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Pajasko, já to nakupovala minulé dva týdny...pěkně postupně, aby to tak "nebolelo"...;-):-D Naštěstí to nemám daleko. Ale řekla bych, že to za to stojí, jen ta řasa mě chuťově zas tak nenadchla, ale patří tam a v něčem to musí být zabalené, no. ;-)
    Sushi většinou milují mladí (studenti a tak...), také jsem je vždy ochutnávala od synovy přítelkyně, až jsem se rozhoupala zkusit sama. Napoprvé mi to docela šlo, myslela jsem, že budu větší kopyto :-D

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    To je krása opět.:-*:yes: Teda vy mi nedáte pokoj s těmi sushi,žejo.:-8Já to budu muset opravdu asi vyzkoušet.Musim ale koupit vše ,co je k tomu potřeba - podložky,řasu....,nemám nic.Já chtěla nejdřív originál sushi někde ochutnat,jestli to bude můj šálek kávy.Ale všichni mne tu tím tak svádíte,že mne to tak láká...;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nonya, jsi zlato, díky. :-K Tak já to vyzkouším... Nevím přesně, kolik tu ten nakládaný zázvor stojí, ale určitě tolik, že jsem až dosud váhala, jestli ho koupit nebo ne, vzhledem k tomu, že nevím, jestli nám bude chutnat.
    Takže fakt moc děkuju, vše mám doma, tak odpoledne vyrobím. ;-) Jestli mám zázvor mladý nebo starý, těžko říct, to nepoznám...asi starý.

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    eliza, ten sladky zazvor je u vas ako specialita asi velmi drahy , nekupuj da sa lahko vyrobit. Kup si cerstvy zazvor, osup koren a najlepsie je pouzit ten nebezpecny nastroj V krajac .Takze nakrajaj na velmi tenko stedro posol.Nechaj nasolene aspon jednu hodinu.Poutieraj -vysus.V kastroliku si sprav nalev v pomere 2 hrnceky ryzovy ocot ( je jemnejsi ako nas ma len 5% ) a 1 hrncek cukor,Uvar -rozpusti a zalej zazvor.Ta ruzova farba je ked pouzivaju uplne mlady zazvor, ale vacsinou svindluju a daju fabivo z cervenej repy.ked mas stary zazvor bude kremovy ale chut je ta ista:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Daniella , s tymi majonezami, je to asi tak ... ked bola Majolka® bola dobra potom prisla Hellmanska bola lepsia no skus aj Kewpie japonsku je ina taka kremova viac ako slahacka.:yes:
    PS: je draha ako cert tvrdia ze pouziva prepelicie vajicka ;-)
    http://www.nakupka.cz/vyrobek/majoneza-japonska-50...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle jsem také chtěla zkusit, děkuju za podrobný návod.:yes::-) Na koupi nakládaného zázvoru se chystám už dlouho, nikdy jsem ho nejedla, ale syn mě nalákal, říkal, že mu hrozně chutná. Tak ho dnes koupím...
    A moc děkuji za tip s fólií, pořád jsem přemýšlela, jak tu podložku udržovat (do myčky asi nee ;-) )

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Nonya, kazdy den zvedave cekam na tvuj novy receptik ;-). Tohle Sushi mam moc rada a dokonce i vsechny ingredience jsou doma :-D, tedy az na tu majonezu. Jak velky rozdil je mezi tou co uvadis a normalni majonezou???. Jinak bodik je samozrejmosti :yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: sushi recept videorecepty sushi sushi recept video jak udělat sushi video sushi video recept jak vyrobit sushi sushi video recept na sushi japonska majoneza recept obrácené sushi recept sushi návod sushi majoneza recept sushi sushi videorecepty co je potreba na sushi jak udělat uramaki návod na přípravu sushi video obrácené sushi original sushi video recepty sushi