

Bramborové karbanátky s dušenou zeleninou
Suroviny
- 800 g brambor
- sůl dle chuti
- 3 housky
- 20 ml mléka
- 1 cibule
- majoránka dle chuti
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 12 lžic polohrubé mouky (aby se udělalo těsto)
- 2 bílky
- strouhanka
- olej
- Příloha dušená zelenina:
- kukuřice
- mrkev
- hrášek
- voda
- 3 lžíce sójové omáčky podle chuti
- trošku solamylu
Postup přípravy receptu
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Necháme vychladnout a nastrouháme na hrubém struhadle.
Housky nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Mléko vymačkáme a přidáme k nastrouhaným bramborám, přidáme nakrájenou a osmaženou cibuli, majoránku, sůl dle chuti, vejce, žloutky a mouku. Vše dohromady zamícháme, pokud bude těsto řidké, přidáme ještě mouku.
Z hmoty tvoříme ploché karbanátky, které obalíme v rozšlehaných bílcích - ne ve sněhu, a ve strouhance.
Na rozehřátém oleji smažíme po obou stranách. Příloha dušená zelenina, kdo co má rád. Zeleninu podusíme ve vodě, až je zelenina měkká, přidáme sójovou omáčku a zahustíme solamylem.
Poznámka od kuchařky
Já jsem vařila něco přes kg brambor.
Udělala jsem si 24 ks placek.
Po pár kusech mi bílky došly a nechtěla jsem načínat nový vejce, když nevím, co se žloutkama, tak jsem placky obalovala jen ve strouhance. Pokud by vám bílky zbyly, bylo by to lepší. Ale rozdíl v tom nevidím. Chuťově je to výborné obojí.
Pokud nebudete chtít obalovat v bílcích, tak do těsta jen 2 vejce.
Recept : Minutky a rychlá jídla
Je trošku upravený