

Zeleninové provázky s pangasem
Suroviny
- 2 velké mrkve
- 1 vetší cuketa
- 1 pastiňák nebo 1/2 celeru
- 3 lžíce olivového oleje
- 100g pomazánkového másla
- sůl
- pepř
- filety z pangase/tresky
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky "julienne" a osmahneme na oleji. Osolíme a dusíme 10min.
Na závěr vmícháme pomazánkové máslo a zahříváme cca 1min.
Rybu osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a pečeme v troubě na 180°C cca 15min.
Hotovou rybu podáváme nejlépe s těstovinami s vrstvou zeleninových provázků, ale hodí se také k bramborám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninové provázky s pangasem
-
Já tomu říkám provázky, jde o techniku krájení "julienne" - nudličky ve velikosti sirky. Jsou na to i speciální škrabky, ale ty doma nevedeme. Tak se prostě snažím zeleninu nakrájet na co nejtenčí nudličky skoro provázky
-
Jani, v receptu je uvedeno, že je nakrájíš
-
Market, zajímavý recept. Jen se zeptám, kde vezmu ty zeleninové provázky?
Zrovna tady by se fakt šikla fotka.
-
Já využiju spíš tu tresku, nebo i okouna, ale hezký nápad, škoda že není foto,ale popis je i tak jasný