Zeleninové provázky s pangasem

Suroviny

2 velké mrkve
1 vetší cuketa
1 pastiňák nebo 1/2 celeru
3 lžíce olivového oleje
100g pomazánkového másla
sůl
pepř
filety z pangase/tresky
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky "julienne" a osmahneme na oleji. Osolíme a dusíme 10min.

  2. Na závěr vmícháme pomazánkové máslo a zahříváme cca 1min.

  3. Rybu osolíme, pokapeme olejem a citronovou šťávou a pečeme v troubě na 180°C cca 15min.

  4. Hotovou rybu podáváme nejlépe s těstovinami s vrstvou zeleninových provázků, ale hodí se také k bramborám.

Komentáře k receptu Zeleninové provázky s pangasem

  • Kyslikovic Kyslikovic(autor receptu)

    Já tomu říkám provázky, jde o techniku krájení "julienne" - nudličky ve velikosti sirky. Jsou na to i speciální škrabky, ale ty doma nevedeme. Tak se prostě snažím zeleninu nakrájet na co nejtenčí nudličky skoro provázky;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, v receptu je uvedeno, že je nakrájíš ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Market, zajímavý recept. Jen se zeptám, kde vezmu ty zeleninové provázky?:-O Zrovna tady by se fakt šikla fotka.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já využiju spíš tu tresku, nebo i okouna, ale hezký nápad, škoda že není foto,ale popis je i tak jasný :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: julienne zelenina zelenina julienne nudličky julienne zeleninové julienne julienne zelenina recept zeleninový julienne škrabka na nudličky julienne recepty na zeleninu julienne recept na zeleninu julienne škrabka na zeleninu nudle zeleninou jullienne losos na zelenine julienne zelenona julienne škrabka na zeleninu - nudle zelenina na nudlicky skrabka zeleninová julienne julienne nudličky julienne zelenina jako příloha škrabka na zeleninové nudličky julienne zelenina a ryba recept