Klasická bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 351 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,16 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,16 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 4,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…
Brambory, mrkev, petržel a půlku cibule dáme vařit spolu s novým kořením a bobkovým listem a trochou drceného kmínu. Po cca 10min varu (mrkvička by měla být už trošku…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou, vždy necháme několik minut zalité, scedíme a znovu spaříme. Potom je ještě propláchneme pod tekoucí horkou vodou.Zeleninu okrájíme a…
Tahle bašta je určená jako příkrm pro dětičky od 10. měsíce, ale ve větším množství a s dochucením určitě nepohrdnou ani dospělí :-) ..tak jdeme na to! Nejdříve dáme…
Hrách namočíme přes noc do vody. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou -…
Koření (bez soli) smícháme s olejem, calvadosem, citronovou kůrou a šťávou. Směsí natřeme maso a necháme odležet v lednici cca hodinku. Oloupeme si pastiňáky a…
Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky…
Na rozpuštěné máslo dáme do hrnce pokrájenou cibulku a až zpění, přidáme všechnu ostatní zeleninu pokrájenou na kousky (jen lusky necháme vcelku). Vaříme asi 15 min.…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, ostatní zeleninu na kousky.V pánvičce rozpálíme olivový olej a zprudka na něm orestujeme cibuli. Přidáme pastiňák, chvilku ho restujeme a…
Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…
Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 - 200 stupňů.Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na…
Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla. Pak je vyjmeme a…
Na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Přidáme k cibuli a orestujeme.Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Mrkev, pastinák i petržel nastrouháme.Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, podlijeme trochou vody a necháme několik minut podusit. Vodu slijeme a necháme…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme očištěný a nahrubo nastrouhaný pastináku, zasypeme římským kmínem a curry kořením a za občasného míchání lehce restujeme. Mezitím…
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle...), koření…
Celer, mrkev, pastiňák a brambory okrájíme a nakrájíme na kostečky. V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí.Máslo rozpustíme, dáme na něj celer a necháme ho chvilku…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Jak úspěšně hubnout podle horoskopu: Čemu by se měli vyhýbat Raci, co se hodí pro Berany a které potraviny škodí Pannám
Influencer Kovy se rozjel v kuchyni a přiznává: Chci letos poprvé upéct bábovku nebo mramorové řezy podle mámy
Dietoložka britské královské rodiny, Gabriela Peacock, pokřtila novou knížku a prozradila, jak rychle zhubnout i omládnout