Postup přípravy
Krok 1: Krajíčky chleba osmažíme na oleji do zlatova, počesnekujem.
Krok 2: Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme prejt a pořádně ho rozehřejeme. Na opečený a počesnekovaný chleba namažeme rozehřátý prejt, posypeme strouhaným křenem nebo pomažeme křeníkem.
Je to výborná a levná večeře.
Je to výborná a levná večeře.
Zveřejněno 1. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Prejtové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DY8n
Moje poznámka
Prejtové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DY8n
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 20 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 21 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 21 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 23 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 36 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 2 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 2 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 3 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 3 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 5 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 5 hodinami
Tématické fráze:
prejtová pomazánka,
jak ohřát prejt,
topinka s prejtem,
prejt s křenem,
prejt na chleba,
recepty z prejtu,
jitrnicová pomazánka,
jitrnicová pomazánka,
jak ohřat prejt recept,
jitrnicový prejt jak ohřát,
prejt na chlebu,
pomazanka z prejtu,
olomoucké tvarůžky a žlučník,
domácí prejtová pomazánka,
jitrnicovy prejt chleba,
jak ohrat jitrnicovy prejt
Suroviny:
chléb,
olej,
česnek,
cibule,
prejt,
křen
Komentáře (8)