Platýz oceánologa Piccarda

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60minut, z toho 30 minut marinovat 4 porce Ryby 18 názorů

Suroviny

1 platýz
50 g anglické slaniny
pár lžic Dionské hořčice(nebo Kremžské)
hlíva ústřičná(nebo jiné houby)
50 ml sladké smetany 30-33%
1 limetka(nebo citron)
hrst pažitky(nebo petrželky)
trochu bazalky
sůl
malinko oleje
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu si očistíme, kůži stáhneme od naříznutí ocasu po celé rybě, jde to dobře, nařežeme na filátka, umyjeme, osušíme, osolíme a dáme do vytřeného pekáčku olejem a naskládanou anglickou slaninou, pokapeme celou rybu limetkou, nebo citronem a necháme 30 minut odpočívat.

  2. Pak natřeme filátka hořčicí, pod ně nalijeme smetanu, a posypeme nasekanou pažitkou, nebo petrželkou a nakrájenou bazalkou a hlívou.

  3. Dáme na 30-40 minut (podle velikosti platýze) péct do vyhřáté trouby.

Poznámka

Recept jsem našla v knize Moře a oceány, kde ho použil a taky pekl oceánolog Piccard, jen jsem si ho upravila k naší chuti! Je to dost starý recept, ale moc dobrý-vyzkoušejte a třeba i s jinou mořskou rybou!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Platýz oceánologa Piccarda

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Danielko, udělala si mi velkou radost, fotky máš krásný a ty brambory jsou hodně zajímavý. To je takový ředkvičkový dip ne:-?
    Jsem ráda, že chutnalo:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Bibinko, toto mi uteklo :-O krásná rybka, dala bych si :-p:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Bibinko, slibila jsem, ze tenhle receptik vyzkousim. Doslo k tomu bohuzel az dnes, ale stalo to za to...:-p;-):yes:. Vyborna uprava platyze. Mela jsem obavy z delsiho peceni, protoze tahle rybka se rada vysusuje, ale smetana a slanina to nedovolily....:yes:. Podavala jsem s bramburky, ktere jsem plnila redkvickovym pyre, naredenym vypecenou stavickou a par kapkami citronu. Nadherne se doplnuje s rybou i houbami. Bodika uz jsem dala, takze pouze pridavam par fotek a konstatovani : SKVELE, SKVELE, SKVELE....:yes:. Dekuji :-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-*Určitě nezbylo;-)receptík se mi líbí:-p+:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    ...a další dobrota:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jani, krása a doufám, že ti chutnal. Já si ho koupím a určitě zase něco vymyslím. Plus pro tebe.:-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Daniella O.:Danielko bingo, uhádla jsi:-))už ho asi děláš myslím;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Bibinko, muzu se zeptat, s cim jsi ho podavala???:-? Na fotografii to vypada jako bramborovy salat...:-K.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    bibi :-*:-*:-*:-p:-p:yes::yes:, od Piccarda knížku mám - nemá chybu

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no krása mňam opět mě dráždíš těma rybama:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Pan Piccard opravdu existoval. Já jsem si to musela vyhledat na internetu. Byl to švýcar a žil u Ženevského jezera. Musí to být dobrota, posílám bod.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    ;-)Jestli to děvčata uděláte, nebudete litovat a uděláte mi ještě radost

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-K Samé dobroty ryby hlíva:-p vyzkouším:yes::yes:+5bodík:-*

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: platýz celý recept platýz recept platýz celý platys cely recept picca od ládi hrušky recepty platýz celý platyz jak upravit platýze pečený platýz v troubě platýz v troubě platyz uprava priprava platyze uzeny platyz celý platýz recept uprava platyze pečený platýz platýz s kuží platýz recepty platýz příprava mail logta.com loc:cz

Zapomněl/a jsem heslo