Kuřecí v medové omáčce

Suroviny

500 g porce kuřecích prsíček
sůl
bílý pepř
2 lžíce hořčice
2 lžíce medu
1 smetana na šlehání
olej

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova z obou stran.

  2. Opečené řízky vyjmeme, do výpeku přidáme hořčici, med a zprudka osmažíme.

  3. Výpek zalijeme smetanou, povaříme, až trochu zhoustne, a dochutíme solí. Do výpeku vrátíme řízky, necháme chvíli prohřát a podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Já použila hořčici krémžskou.

ZDROJ: Ottova kuchařka - řízky

Komentáře k receptu Kuřecí v medové omáčce

Tématické fráze: medová omáčka kureci prsa v medove omacce kuřecí kousky v medové omáčce medová omáčka na kuře medove kure medová omáčka ke kuřeti kuřecí maso v medové omáčce kureci medova omacka medová omáčka recept kuřecí omáčka vypek z kurete medová omáčka kuře medové kuřecí řízky medova omacka na kureci maso medová omáčka na kuřecí recepty medova omacka medová omáčka s ořechy medova omáčka z vypeku kureci rizky v medove horcicne omacce medovy rizek