Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 582 kJ / 4 680 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,02 g |
| Tuky | 268,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 419 mg |
| Sodík | 469 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 535,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, vejce, prdopeč, prášek do perníku a vanilkový cukr dáme do mísy a ručním šlehačem nebo ručně vše smícháme dohromady.
Krok 2: Těsto nalijeme do máslem či jakýmkoli tukem vymazaného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme při 150-170°C z obou stran asi půl hodiny - hodinu záleží na tipu trouby, zjistíme, zda-li je perník pečený, špejlí: píchnutím do perníku. Když se těsto nelepí, máme perník hotový. Dobrou chuť :)
Zveřejněno 28. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník od kačaby :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7jm
Moje poznámka
Perník od kačaby :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M7jm
Nejnovější recepty
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 50 minutami
Vepřová krkovice zapečená s cibulí a loveckým sýrem
Přidáno před 1 hodinou
Pečené uzené se zelím a haluškami
Přidáno před 2 hodinami
Rajská omáčka z protlaku
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové maso na hořčicích
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí krk na houbách
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin z listového těsta
Barunka-kucharinka1989 před 2 hodinami
Křehká vepřová játra
janatka před 2 hodinami
Celozrnné muffiny s medovou polevou
Lada Kašparová před 4 hodinami
Nejlepší špenát
KetyHu před 6 hodinami
Jednoduché Margot řezy
Misad před 8 hodinami
Kebaby z mletého masa na grilu
magdalenka před 15 hodinami
Květákový dhal
JanaMar před 15 hodinami
Pikantní utopence
magdalenka před 15 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
magdalenka před 16 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
magdalenka před 16 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník z polohrube mouky,
recept na perník,
recepty,
top recepty,
pernik z jednoho vejce,
recepty na perník,
kačaba kuchařka,
recept pernik,
kuchařka kačaba,
kuchařka od kacaby,
jak se dělá kačaba,
perník recepty,
perník hr,
pernik s polohrubou moukou,
recepty perník,
perník s z polohrubé mouky,
recepty s kačabou,
jídlo podle kačaby,
pernik s polohrubou moukou
Suroviny:
kokos strouhaný,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
Komentáře (6)
Přidala jsem jen hrnek mletých ořechů, postrouhala zbytkový banán a 2 lžíce kakaa a jen 1/2 prášku do pečiva.
Potřela jsem poctivou vrstvou višňové marmelády a polila čoko-polevou.
Zmizel rychleji, než jsem stačila udělat foto.
Příště určitě ale foto dodám, perník je u nás často a recept je už v mých oblíbených.
místo jednoho hrnku polohrubé mouky můžeme přidat jednu lžíci rumu? To je pak nepoměr ostatních surovin jak blázen... já bych tu lžíci rumu klidně přidala jen tak a ne místo jednoho hrnku mouky