Platýz v krémové marinádě a citrusech

Suroviny 4 porce

4 filety platýze (halibuta)
1-2 lžíce másla
1 lžíce krémového sýru
1 lžíce smetany
1 lžíce majonézy
špetka moučkového cukru
1 lžíce čerstvé nasekané bylinky (podle chuti - kopr, petrželka, pažitka...)
1 citrón
1 mandarinka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.

  2. Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou cukru.

  3. Ryby osolíme, vložíme do máslem vytřeného pekáčku, potřeme marinádou a necháme cca dvě hodiny odležet.

  4. Povrch poklademe tenkými kolečky citrónu a mandarinky.

  5. Pečeme při 200°C asi 20-25 minut.

Komentáře k receptu Platýz v krémové marinádě a citrusech

  • maris maris

    Eliza: Eli díky za odpověď, já bych taky dala určitě přednost lučině nebo gervais, ten tavený by mně tam moc neseděl;-):-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Maris, měla jsem tzv. čerstvý sýr, takže vlastně něco typu lučina či gervais...ale s taveňákem by to šlo také.

    Leni, i nám chutná a moooc... A jede i dětičkám, což je super. Dnes jsme si s kolegyní daly k obědu platýze pečeného na másle a podávaného s listovým špenátem na cibuli a česneku a vařené brambory k tomu a bylo to taky luxusní...:-p:yes: To asi taky zavedu doma...;-)

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Eli tak teď koukám na tvůj receptík-taktéž vypadá výtečně:-*ukládám jelikož nám rybka zachutnala;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    To mi nějak uteklo - krásná úprava:yes:. Eli - asi se budu hloupě ptát - ale co myslíš tím krémovým sýrem ? Něco jako Lučina nebo tavený ? Já mám totiž v tom guláš:-8 Bodík posílám předem:yes:+

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Moc děkuji za komentáře a body...:-K Platýz je opravdu dobrá rybka, navíc bez kostí...:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala (moderátorka)

    Nádhera :-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Eli:-pdobrota + bod:-p:yes:a foto:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka (moderátorka)

    Jen si nabídnout, už jen ty fotky mluví za vše:-!

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Platýz je bezva, už mi bylo taky ctí:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádherně "žravé" fotky a jistě dobrota ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza (autorka receptu)

    Ivi, myslím, že do platýze se zamiluješ...;-):yes: a vymyslíš pro nás skvělé varianty jeho přípravy, jak tě znám...:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Elizo, včera jsem na platýze koukala a nevzala ho ;-( tohle vypadá výborně, začínám ujíždět na rybách a každý takovýhle recept ve mně vyvolává chuť jí do mrazáku a hledat, jaký kousek tam ještě mám :-8:-8:-8 ukládám si, jakmile platýz bude doma :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: platýz a jeho příprava lučina zravi pečený platýz platyz platýz recept příprava platýze marináda s lučiny uprava halibuta recept na platýz vareny platyz platyz cerny uprava filety z platyza jak se jí platýz recepty na platyze platýs platýz jak chutná nalozeny platyz sýr platyza platýz černý peceny filet z platýze černého