Postup přípravy
Krok 1: Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme.
Krok 2: Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.
Zveřejněno 16. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestré rizoto ( Jambalaya)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Axy
Moje poznámka
Pestré rizoto ( Jambalaya)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Axy
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 2 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 7 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 7 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslová krupková polévka
poirotka před 1 hodinou
Kuře po vracovsku
poirotka před 1 hodinou
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 1 hodinou
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 2 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 2 hodinami
Výborný čočkový salát
Jiri_Vavra před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Snoopy0249 před 4 hodinami
Polévka s kapáním
Kajkajak před 4 hodinami
Domácí sekaná
MarLen88 před 4 hodinami
Bublanina
kamila.silhanova před 4 hodinami
Tématické fráze:
italské rizoto s mořskými plody,
kuřecí jambalaya,
rizoto z mořských plodů,
rizoto s plody moře,
netradiční rizoto,
džambalaja,
rizoto s mořskými plody,
rizoto,
rizoto mořské plody,
morske rizoto,
rizoto recept,
jambalaya rýží,
rizoto ze spekacku,
co se dava do rizoto,
rychlé rizoto s mořskými plody recept,
kure jambalaya,
jak se vaří jambalaya,
plody moře rizoto,
rizoto se spekackem,
rýže jambalamba
Suroviny:
mořské plody,
krevety,
řízky kuřecí,
uzenina,
cibule,
paprika čerstvá červená,
celer řapíkatý,
česnek,
rajče,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
vývar kuřecí,
rýže,
petrželka,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (16)