Recept smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé

Zavřít

Krůtí maso s houbami

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 30 minut Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

800 g krůtích nebo kuřecích řízků
sůl
pepř
červená paprika
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
jarní cibulka
200 g lišek
200 g cherry rajčátek
250 g smetany
200 ml mléka
50 g parmazánu
rozmarýn
oregáno
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách opečeme. Hotové maso vyjmeme a uchováme v teple.

  2. Cibulku omyjeme a nasekáme nadrobno. Lišky očistíme a podle potřeby překrojíme. Rajčátka nakrájíme na menší kousky.

  3. Ve výpeku po masu osmahneme houby, přidáme cibulku, rajčátka a vše krátce podusíme. Směs osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. Podle potřeby přidáme mléko a ještě krátce povaříme.

  4. Do směsi nakonec vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a necháme ho v omáčce rozpustit. Teplé řízky dáme na talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Podáváme s těstovinami a ozdobíme zelenými bylinkami.

Poznámka

Zdroj: upravený recept ze starého čísla časopisu Rytmus života.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 176 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí maso s houbami

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    iva: lišky kupuji v trhu, dovezené z Polska ;-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Pajaja: bohužel fotky v prográmku ještě upravovat neumím, jsem starší ročník a s počítačem neustále zápolím:-)) Dostala jsem nový foťák a pořád zkoumám jeho funkce a fotky jsou přímo z něho bez úprav :-)):-))

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Holky díky:-))

    Odpovědět

  • iva iva(neregistrovaná)

    vypadá to úžasně,ale kde vezmu lišky?

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Aničko, každá fotka jde upravit v prográmku. . . Barva, ostrost, sytost, atd. ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný,chutný receptík:-p+10:yes:
    Jak to Bahulko děláš,že máš ty fotky tak krásně čisté-ostré a hezky barevné:-?:-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Pšekný recept a jídlo úžasně to vypadá. Moc pěkně fotíš, Bahul :yes::-K.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Bahulo, pěkný a lehký recept, který se mi líbí a bude to dobré. Krůtí maso nám chutná víc, než kuřecí. Dávám ti 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak toto taky můžu:-8;-):-p,pěkný receptík:yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: jak upravit krůtí maso krůtí maso na houbách krůtí maso recept krůtí maso recepty kruti s houbami krůtí maso na liškách recepty krůti maso krůti maso krůti maso úprava kruti maso s houbovou omackou maso s houbami krůtí kousky s houbami úprava krůtího masa kruti na liskach krutí maso na houbách kruta s houbami krůtí maso s houbami a smetanou krůtí maso na houbách se smetanou krůtí maso na houbách recept krůtí maso se smetanou

Zapomněl/a jsem heslo