Štrúdl podle mé babičky
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou ideálním zákuskem k odpolední kávě, a to i pro ty, kteří si hlídají váhu.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 772 kJ / 2 814 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,06 g |
Tuky | 107,72 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 378,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.
Krok 2: Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej hrncem (nahřátým), aby se trochu zapařilo.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech vymažeme olejem.
Krok 4: Mezitím nastrouháme jablka nahrubo, přidáme mletou skořici, citronovou šťávu a cukr dle chuti (může být i vanilkový).
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 díly. Z jednoho dílu vyválíme placku, zabalíme do ní polovinu jablek a přeneseme na plech. Totéž uděláme s druhým dílem těsta. Hotové štrúdly potřeme rozšlehaným vejcem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 4. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Moje poznámka
Štrúdl podle mé babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x76P
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 6 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
štrůdl od babičky,
štrůdl recept,
štrůdl jako od babičky,
strudl na plech,
štrůdl podle babičky,
štrůdl z podmáslí,
těsto na štrůdl,
hrníčkový štrůdl,
recept štrůdl,
babičky.cz,
těsto na štrůdl s octem,
dokonalý štrůdl,
štrúdl s octem,
cim vymazat plech na strudl,
recept na strudl,
recepty strudl,
strudl nasich baicek recept,
recepty od babičky,
štrůdl pod hrncem,
strudl na plech recept
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
voda,
ocet,
máslo,
jablko,
šťáva citronová,
skořice mletá,
cukr,
olej,
vejce
Komentáře (26)
Jen jsem neměla citron.
Přidám ti sem fotku upečeného závinu, docela tu u takového receptu chybí, bodík taky
Ano, já nahřívala také něák tak
já těsto nahřívám cca 20 minut