Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Doba přípravy: 25 minut 4-5 porcí Ostatní 21 názorů

Suroviny

3 lžíce sádla
2 cibule
6 čerstvých paprik
6 rajčat
300 g klobásy nebo uzeniny
300 g čerstvých hub nebo sterilované
sladká paprika
drcený kmín
pepř
sůl
2 vejce
200 g tvrdého sýra
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a na něm necháme zesklovatět tři pokrájené cibule. Přidáme očištěné, semen zbavené papriky a na kostičky pokrájené,dále spařená rajčata, oloupaná na plátky a poté všechnu zeleninu dusíme do poloměkka.

  2. V další fázi přidáme houby. Pokud máme houby sterilované, tak je pouze scedíme, ale čerstvé houby pokrájíme na silnější plátky a podusíme zvlášť na trošce sádla do měkka. Současně přidáme směs uzenin, nakrájených na kolečka a vše podusíme do měkka. Na samý závěr lečo osolíme, dochutíme kořením a přidáme rozšlehaná vejce.

  3. Za stálého míchání je necháme srazit a na každou porci pak položíme jeden plátek sýra (nebo posypeme strouhaným sýrem) a podáváme s chlebem, nebo bramborem.

  4. Poznámka: Pan Ing, Baier píše: "Že zde také platí, že na druhý den je lečo ze zeleniny a z hub chutnější". Myslím, že se lečo ale sní všude hned.

Poznámka

Tento recept- jeho název a vše další je napsáno podle jednoho z našich největších odborníků na houby - Pana Ing. Baiera

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nepřekonatelné lečo s houbami podle Ing. Baiera

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    varilamyskakasicku: písnu ti SZ;-)

    Odpovědět

  • cathleen: To je krásný recept, co tam máš ta fota, i vše od surovin až do konce, vidíš, zadávala jsem tam lečo s houbami a nic? Cathleen, koči,jak se dělá prosím Tě ten odkaz na stránky zde z receptů, já pořád v tom tápu;-(, a jinak děkuji a hezký den:-K;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S houbama jsem ještě lečo nedělala;-)Tohle vypadá moc fajn:-p+9:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-))Hezký recept:yes: Něco hodně podobného (bez klobásy) mám tady http://www.toprecepty.cz/recept/14752-bedlovy-perk... (z tv. Paprika).

    Odpovědět

  • MajkaM MajkaM

    Super recept, lečo mám ráda a s houbami musí být ještě lepší. Houby nějaké rostou, tak určitě vyzkouším.:-p
    A k tomu ohřívání - kdysi jsem slyšela, že pokud se jídlo z hub vychladí a ohřeje třeba druhý den, tak to nevadí. Ale nesmí zůstat v kastrolku třeba na okraji kamen nebo v teple. Potom prý houby uvolňují nějaké látky, které jsou jedovaté.:-((
    Také běžně houbová jídla jíme minimálně ještě druhý den, protože jsme s manželem sami a zásadně vařím na dva dny.;-)

    Odpovědět

  • savlinka::-K:-K;-) díky a hodná:-K

    Odpovědět

  • Děkuji za všechny milé a i zajímavé komentáře:-K

    Odpovědět

  • Simona Kucerova: Simi, protože to je recept celý od názvu až po poslední tečku zde od jednoho z největších odborníků na houby, ponechám vše, jak je, neboť není-li si člověk něčím někdy na 100 % u hub jistý, obrátí se na jen a jen na odborníka a toto je odborník se vším všudy a nerada bych z jeho receptu a všech jeho dalších receptů a textů o houbách něco kdy někdy vyndavala, věřím těmto lidem, proto jsem tam psala, že je to recept od odborníka a je to z jeho knihy houbových receptů.;-):-K:-K

    Odpovědět

  • aje: aha, já dělávám houbový guláš plný kastrol a tak teď jsem ráda, že to vím:-K:-)

    Odpovědět

  • zizala: děkuji, jsi moc hodná, jsem ráda, že to vím:-K:-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Pěkně vypadající lečo:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    zizala: tak super!! Vítám tuhle informaci;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pokud jsou houby po uvaření dobře zchlazené a uchované v chladnu, mohou se ohřívat jako běžné jídlo, samozřejmě ne po týdnu, ale 2-3 dny nevadí;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    savlinka: Je to tak. Taky ohříváme, ale pravda je, že tu zmínku o ohřívání jsem taky někdy četla, jen nevím, zda se to netýkalo pouze vaječiny s houbama. Pluss, Ivo, líbí se mi to;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: lečo s houbami zeleninové lečo s houbami ohřívání hub houbové lečo lečo s houbama lečo z hub lečo recept sterilovane houbové lečo sterilované lečo s houbami ohřívání jídel z hub ing.baier houby ohřívání ohřivání leča houbové lečo sterilované hubové lečo ohřev leča zeleninova leco s houbami ohřívání houbových jídel zeleninové lečo s houbama recept na houbové lečo sterilované

Zapomněl/a jsem heslo