

Květákové lečo
Suroviny
- 1 menší květák
- 100 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 3 papriky
- 6 rajčat
- sůl
- pepř černý
- tymián
Postup přípravy receptu
Slaninu narežeme na kocky a vyškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme ružičky karfiolu, podlejeme trochou vody a dusíme do polomäkka.
Primiešame prelisovaný cesnak, na rezance narezané papriky, narezané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Nakoniec dochutíme tymiánom. Podávame s tmavým chlebom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květákové lečo
-
i tento rok ho varim, je to moc dobre jidlo, ale tentokrat bez cesneku
-
vcera vyzkouseno, pridala jsem jeste jednu kedlubnu ... vyborne :) doporucuji ... chutnalo vsem (ikdyz meli k tomu na vic jeste parek)
jen kvetak jsem nepodlevala :) -
Teri, bylo to výborné, přidala jsem i kousek kapusty, kterou jsem potřebovala zpracovat
-
Terezko, recept mě zaujal zajímavými ingrediencemi a musel jsem ho vyzkoušet. Moc jsme si s Amalenkou pochutnali
, byla to skvělá lehká a rychlá večeře
. Díky za recept, přidávám foto a bodík.
+4
-
Vypada to vyborne, vynecham slaninu a budu mit dalsi nizkokaloricky gablik jenom pro sebe!!! Bodik leti.
-
Pre mňa novota, ale suroviny skvelé, musí to byť výborné! +