Sladký bochník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 929 kJ / 3 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,62 g |
Tuky | 120,40 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 695 mg |
Sodík | 144 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 532,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept na webe uverejnila pani Bednarova a ja som si ho upravila.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2009 11:38
Chleba z hotové směsi byl OK. Byl nahoře světlejší než na stranách a dole, ale propečený. Tak nevím.
12. 1. 2009 11:09
No paprika....tak toto ma velmi velmi mrzi, netusim vo co go. ja mam klasicku pekaren, ziadnu xxl, len tu na sypke suroviny do 500g. clovece v com moze byt teda problem. je pravda, ze horna polovica bochniku byva vzdy svetlejsia ako spodna, ale nedopecena nebola nikdy.....vies co prave sa smejem, lebo som si vyvolala tvoju fotku z truby...ty kokso, tym by si nachovala aj pol panelaku.....prepac.....a ked pecies normalny chlieb, tak nemas problem s dopekanim vrsku? mozno by som ti poradila aby si svetlost dala na 2, ale obavam sa ze spodok budes mat uplne cierny....cesto obsahuje cukor, takze neviem...ak ti nebude luto pripadnych surovin, skus to dat na 2.....davat ti dalsie rady ako vylepsovat chut bochniku sa mi zda pri rieseni tvojho problemu scestne....(davam aj nahrubo nasekane vlasske orechy) paprika velmi ma to mrzi, ani netusis ako....aj kvoli tomu, ze ten bochnik napr. moj zat zje na ranaje skutocne cely a sam, takze ked sme na slovensku, robim na rano dva a minule ho skusil aj otecko a tak som mu posielala tiez jeden.
12. 1. 2009 10:40
12. 1. 2009 10:36
12. 1. 2009 10:30
12. 1. 2009 09:08
Pekla jsem v sobotu podle návodu, jen jsem přidala ještě citonovou kůru. Výsledek byl chutově moc dobrý, ale nahoře uprostřed trošku nedopečený (foto 1). Na špejli už se nelepil, ale po vychladnutí se trošku "zhňácnul". Nicméně za 3 hodiny už nebyl, tak jsem dostala povel upéct v neděli repete - a větší. Tak jsem zvedla recept o 50% (mám přece velkou pekárnu XXL) a dala jsem místo sušeného droždí čerstvé. Vložila jsem do pekárny (po pípnití rozinky, mandle a cit.kůru) a šli jsme s dětma bobovat. Vrátila jsem se a bochník byl nalepený z vnitřní strany na okenko DP Pekárna standartně dopekla - nahoře pochopitelně nedopečeno, tak jsem celou formu vzala a vrazila na 15 min. do normální trouby na 160°C dopéct. Byla jsem z toho nešťastná, jaký jsem tele, že nezvladnu v DP nic než chleba z kupované směsi. Ale bochník byl chuťově fakt skvělý. Všichni se cpali, až měli boule za ušima. Takže máš ode mne 1*. Recept super, já se musím ještě hodně učit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 9 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 34 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 2 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 2 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 3 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 4 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Další recepty
Tématické fráze: domácí pekárna moulinex recepty recepty pro domácí pekárnu moulinex pekárna moulinex recepty recepty domácí pekárna moulinex sladké recepty pro domácí pekárnu moulinex recepty moulinex domaci pekarna recepty moulinex pekárna recepty recepty pekárna moulinex recepty na domaci pekarnu moulinex recepty do pekárny moulinex domácí pekárny moulinex recepty sladké recepty z domácí pekárny recepty do domácí pekárny moulinex překynuté těsto domácí pekárna recepty moulinex sladké recepty do domací pekarny domácí pekárna sladké recepty sladké recepty domácí pekárna recepty pro domácí pekárny moulinex
Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr vanilkový, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, rozinky, lupínky mandlové
Sladký bochník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkY6
51 názorů