Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladký bochník

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 8. 2008 11:42

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie14 929 kJ / 3 568 kcal
Bílkoviny77,62 g
Tuky120,40 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 695 mg
Sodík 144 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy532,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na webe uverejnila pani Bednarova a ja som si ho upravila.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

12. 1. 2009 11:38

No u nás právě taky první padnul téměř najednou, je to velmi dobrý chléb / buchta. U prvého jsem měla stupeň propečení 1 a u druhého jsem dala 3 !!! Ale tam byl problém asi v množtví těsta :-8 Neboj, zatím jsem nevyhodila nic. Spodky jsou trochu tmavší, ale já se vypracuju.;-)
Chleba z hotové směsi byl OK. Byl nahoře světlejší než na stranách a dole, ale propečený. Tak nevím.

vybusna vybusna

12. 1. 2009 11:09

preboha ziveho...vedomost a mudrost...ved ja som tupa ako poleno semtam:-8
No paprika....tak toto ma velmi velmi mrzi, netusim vo co go. ja mam klasicku pekaren, ziadnu xxl, len tu na sypke suroviny do 500g. clovece v com moze byt teda problem. je pravda, ze horna polovica bochniku byva vzdy svetlejsia ako spodna, ale nedopecena nebola nikdy.....vies co prave sa smejem, lebo som si vyvolala tvoju fotku z truby...ty kokso, tym by si nachovala aj pol panelaku.....prepac.....a ked pecies normalny chlieb, tak nemas problem s dopekanim vrsku? mozno by som ti poradila aby si svetlost dala na 2, ale obavam sa ze spodok budes mat uplne cierny....cesto obsahuje cukor, takze neviem...ak ti nebude luto pripadnych surovin, skus to dat na 2.....davat ti dalsie rady ako vylepsovat chut bochniku sa mi zda pri rieseni tvojho problemu scestne....(davam aj nahrubo nasekane vlasske orechy:-8) paprika velmi ma to mrzi, ani netusis ako....aj kvoli tomu, ze ten bochnik napr. moj zat zje na ranaje skutocne cely a sam, takze ked sme na slovensku, robim na rano dva a minule ho skusil aj otecko a tak som mu posielala tiez jeden.

Paprika Paprika

12. 1. 2009 10:40

Ten první jsme zblajzli nedopečený. Ale ten druhý, když jsem viděla nalepený na okénku, tak jsem rovnou šla zapnout troubu, čapla jsem ho z pekárny i s nádobou a dala do již předehřáté trouby a dopekla. Téměř se nevešel ani do velké trouby. :-D:-D:-D Ale chuťově fakt SUPER:yes:. Připomínal mi vánočku. Asi zkusím příště program těsto a upeču ho v troubě jako bochánek nebo umotám vánočku. Přijde mi, že ta mrcha pečka to ze spoda páli a vršek je syrový. Jsem z toho trochu rozladěná ...:-S:-//

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 1. 2009 10:36

Jestli máš Moulu XXL, tak ten zvrchu velice špatně peče, chlebíky z něj jsou zvrchu bledé. Měla jsem ho taky, ale jinak jsem s ním byla moc spokojená:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 1. 2009 10:30

Market, máš to docela hezké, ale nechápu, že to šlo dopéct v troubě. Mi se to taky stalo s chlebem, ale ne z pekárny, ale normálně z trouby klasické. Dělala jsem ho poprvé v pekáčku, koupila jsem si tu tmavou mouku. Když se pekl, vypadal úžasně. Pekla jsem podle návodu,i času, ale je to tak, že každá trouba peče jinak, No a ikdyž se nelepil, uprostřed to nebylo ono, ale dopéct to rozhodně nešlo. Chleba se jen sušil..:-S

Paprika Paprika

12. 1. 2009 09:08

Chtěla jsem o víkendu zazářit s DP, tak jsem šla do receptu naší pokladnice vědomostí a studnice moudrosti - Výbušné.
Pekla jsem v sobotu podle návodu, jen jsem přidala ještě citonovou kůru. Výsledek byl chutově moc dobrý, ale nahoře uprostřed trošku nedopečený (foto 1). Na špejli už se nelepil, ale po vychladnutí se trošku "zhňácnul". Nicméně za 3 hodiny už nebyl, tak jsem dostala povel upéct v neděli repete - a větší. Tak jsem zvedla recept o 50% (mám přece velkou pekárnu XXL) a dala jsem místo sušeného droždí čerstvé. Vložila jsem do pekárny (po pípnití rozinky, mandle a cit.kůru) a šli jsme s dětma bobovat. Vrátila jsem se a :-O bochník byl nalepený z vnitřní strany na okenko DP:-D:-D:-D Pekárna standartně dopekla - nahoře pochopitelně nedopečeno, tak jsem celou formu vzala a vrazila na 15 min. do normální trouby na 160°C dopéct. Byla jsem z toho nešťastná, jaký jsem tele, že nezvladnu v DP nic než chleba z kupované směsi. Ale bochník byl chuťově fakt skvělý:yes:. Všichni se cpali, až měli boule za ušima. Takže máš ode mne 1*. Recept super:yes:, já se musím ještě hodně učit :-8:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí pekárna moulinex recepty recepty pro domácí pekárnu moulinex pekárna moulinex recepty recepty domácí pekárna moulinex sladké recepty pro domácí pekárnu moulinex recepty moulinex domaci pekarna recepty moulinex pekárna recepty recepty pekárna moulinex recepty na domaci pekarnu moulinex recepty do pekárny moulinex domácí pekárny moulinex recepty sladké recepty z domácí pekárny recepty do domácí pekárny moulinex překynuté těsto domácí pekárna recepty moulinex sladké recepty do domací pekarny domácí pekárna sladké recepty sladké recepty domácí pekárna recepty pro domácí pekárny moulinex

Suroviny: mléko, žloutek, máslo, cukr vanilkový, cukr, mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, droždí sušené, rozinky, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Sladký bochník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkY6