Kokosovo - medový žerbó
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 602 kJ / 5 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,32 g |
Tuky | 249,62 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,77 g |
Sacharidy | 743,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Moje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 12 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 22 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 23 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 9 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 9 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 9 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 9 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 10 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 10 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 11 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 11 hodinami
Tématické fráze:
řezy s kokosovou nádivkou,
kokosovy medovy rez,
žerbo rezy kokosove,
zákusek žerbo,
gerbeaud řezy,
nejzajímavější recepty na zákusky,
medový punčový řez,
žebró maďarský recept,
žerbo rezy,
žerbo,
maďarské žerbo řezy,
rezy žerbo,
maďarské řezy žerbo,
žebro maďarský,
žerbó rezy cukráreň,
maďarský koláč žerbo,
recept na maďarské zerbo,
žerbo zákusek recept,
maďarsky medový rez,
kokosové řezy žerbo
Suroviny:
vejce,
cukr,
margarín,
med,
mouka,
soda jedlá,
cukr moučkový,
margarín,
mléko,
mouka,
cukr vanilkový,
kokos strouhaný,
džem meruňkový,
poleva čokoládová
Komentáře (9)
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa"
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava"
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach
Ale líbí se mi to, to ano
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."