Kokosovo - medový žerbó
Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 602 kJ / 5 641 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,32 g |
| Tuky | 249,62 g |
| Vláknina | 26,50 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 736 mg |
| Sůl | 1,77 g |
| Sacharidy | 743,03 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Moje poznámka
Kokosovo - medový žerbó
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mM3R
Nejnovější recepty
Medové dortíčky
Přidáno před 9 hodinami
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 11 hodinami
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno 7. 12. 2025 21:58:20
Skořicová kolečka
Přidáno 7. 12. 2025 21:41:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
[email protected] před 2 hodinami
Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky
Milfu před 5 hodinami
Telecí líčka v ovocné marinádě
david.pacanda před 5 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Gygy2 před 7 hodinami
Mleté maso na způsob kebabu
l.sejkora před 7 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Evellinka před 7 hodinami
Výborné šlehačkové cukroví
Moni1703 před 8 hodinami
Sekaná "svíčková"
iveta.kroul před 9 hodinami
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 10 hodinami
Tématické fráze:
řezy s kokosovou nádivkou,
kokosovy medovy rez,
žerbo rezy kokosove,
zákusek žerbo,
gerbeaud řezy,
nejzajímavější recepty na zákusky,
medový punčový řez,
žebró maďarský recept,
žerbo rezy,
žerbo,
maďarské žerbo řezy,
rezy žerbo,
maďarské řezy žerbo,
žebro maďarský,
žerbó rezy cukráreň,
maďarský koláč žerbo,
recept na maďarské zerbo,
žerbo zákusek recept,
maďarsky medový rez,
kokosové řezy žerbo
Suroviny:
vejce,
cukr,
margarín,
med,
mouka,
soda jedlá,
cukr moučkový,
margarín,
mléko,
mouka,
cukr vanilkový,
kokos strouhaný,
džem meruňkový,
poleva čokoládová
Komentáře (9)
Gerbeaud - žerbó - já si myslím, že to je stejné jako když my píšeme "polívka ála Laďa"
Na plech sa uloží 1, plát, potrie lekvárom, posype husto mletými orechami a cukrom, prikryje druhým plátom, opäť potrie lekvárom a posype cukrom a orechami a zakryje 3. plátom. Po upečení sa poleje čokoládovou polevou.
Žebró rezy dostať u nás v každej cukrárni, je to akási "základná výbava"
Tento recept je pozmenený, žerbó by som ho nenazvala, aj keď má spoločné so žerbó to striedanie.
Ale určite je chutný, podľa ingrediencií to jasne vidieť
Žerbó rezy tu na topkách sú, len poleva má byť čokoládová bez zdobenia :
http://www.toprecepty.cz/recept/3763-zerbo-rezy/
Sú tu ešte jedny žerbó rezy :
http://www.toprecepty.cz/recept/8949-skladanka/
Takto sa predávajú v cukrárňach
Ale líbí se mi to, to ano
Jinak jsem vysvětlení názvu zkopírovala ze slovenských topek - "Autorom je Emil Gerbeaud. Tento slávny cukrár prišiel do Budapešti v r. 1884 na pozvanie Henricha Kuglera. Stal sa jeho spoločníkom a čoskoro prevzal celú firmu. Pochodil aj Nemecko a Anglicko. Jeho cukráreň navštevovala vtedajšia elita - králi, kniežatá, bohatí priemyselníci a magnáti. On sám sa dostal vysoko v spoločenskom rebríčku, bol uznávaným svetoznámym cukrárom. Prejavil svoj odborný talent a zaviedol viac ako 100 nových druhov tovarov a svoje výrobky aj exportoval. Pán Gerbeaud /čítaj "žerbo"/ je autorom višní v koňaku aj čokoládových dražé a iných preslávených zákuskov. Zerbo rezy v Madarsku zľudoveli. Podnes ich predávajú v cukrárňach a pripravujú sa v každej domácnosti."