Maďarský medový koláč

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Řezy 1 názor

43

Suroviny

500 g polohrubé mouky
500 g medu
200 g mletých lískových oříšků
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce rumu
4 vejce
1 žloutek
1 lžičku skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
100 g loupaných celých mandlí
1 lžíci smetany
2 lžíce mletých mandlí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Med mírně povaříme a přimícháme mouku. Necháme vychladnout. V rumu rozpustíme prášek do pečiva, přidáme oříšky, vejce, hřebíček a skořici a umícháme medovou hmotu.

  2. Rozetřeme na plech na povrch klademe v pravidelném odstupu celé mandle vždy 2 a 2 k sobě. Rozkvedláme žloutek se smetanou a koláč potřeme. Upečeme (200°C) 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský medový koláč

  • Jaruna18 Jaruna18

    Dávám bodík.Koláč chutná výborně,ale čekala jsem něco jiného.Je to vlastně takový staročeský perník.:-p:-))

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo