Listový koláč s chřestem

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Slané pečivo 10 názorů

Suroviny

1 plátek listového těsta (asi 170 g)
150 g sterilovaného chřestu (váha pevné složky)
1/2 kelímku pomazánkového másla bez příchuti
100 g tyrolského špeku (nebo anglické slaniny)
1 vejce
6 lžic smetany ke šlehání
20 g balkánského sýra
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme na velikost plechu.

  2. Přeneseme ho na plech a potřeme pomazánkovým máslem tak, že asi 2 cm okraje necháme čisté.

  3. Poklademe chřestem a posypeme drobnými kostičkami špeku nebo slaniny, lehce osolíme a opepříme.

  4. Přikryjeme alobalem tak, aby okraje zůstaly odkryté a vložíme do trouby, rozehřáté na 230°C.

  5. Pečeme, dokud se okraje nezačnou zbarvovat dorůžova - asi 10 minut.

  6. Mezitím rozšleháme vejce se šlehačkou, rozdrolíme k tomu balkánský sýr, prošleháme a pokud chceme, přidáme špetku granulovaného česneku.

  7. Po deseti minutách pečení alobal odstraníme, koláč cikcak polijeme vaječnou směsí a ještě 10 minut dopečeme.

  8. Chutná teplý i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 56 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Listový koláč s chřestem

  • Luccy Luccy

    tak já ho mám práve v troube s cerstvym chrestem (dostaným darem od pacientky) tak jsem zvedava vypada to luxusne :ú))))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Evo :-), s čerstvým chřestem bude koláč určitě ještě lepší, ale já osobně bych ho předtím povařila (oloupaný). ;-) Bála bych se, že pečením se dostatečně neupraví... Jestli zkusíš, dej vědět, jak to dopadlo...:-):-K

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Papriko, dík za ochotu se podělit o zkušenosti a rychlou odpověď.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Evo - dovolím si odpovědět za Elizu. Já ho pekla se sterilovaným, bylo to dobré, ale s čerstvým bude určitě o level lepší :yes::yes::yes: ... jen ho musíš dobře oloupat:-!

    Odpovědět

  • Eva Eva (neregistrovaný)

    Chřest jsem ještě nikdy nejedla. Slyšela jsem, že je dobrý a zejména zdravý. Proto bych chtěla vyzkoušet tento recept. Myslíte že je možné na koláč použit chřest nesterilovaný? Musí být sterilovaný? A kdyby chtěla použít nesterilovaný, tak ho musím nejdřív uvařit nebo nějak upravit? S chřestem nemám žádné zkušenosti, proto děkuji za vysvětlení.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, tušila jsem, že je to tvůj recept a nemýlila jsem se, krásné fotky a koláč přímo k nakousnutí:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krása - jak jídlo tak foto ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Papriko, z toho, co je vidět, jsem sež...a tři čtvrtiny...;-) Tak za sebe - je dobrý. ;-) Díky za bodíky.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Podobný koláč jsem pekla vloni v létě v rámci letní soutěže a moc nám chutnal, takže mohu s klidem říci, že i tento bude moc dobrý. Tvoje fotky jsou samozřejmně nedostižné. :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • česnek česnek(neregistrovaný)

    opět fotečky nádhera:-O ,super:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty s chřestem kolač z listoveho těsta s chřestem listové těsto s chřestem slaný koláč s chřestem koláč z chřestu kolac s balkánský sýr slaný koláč z listového těsta s chrestem chřest koláč chřest recepty šátečky z listového těsta s chřestem chřestový koláč z listového těsta koláče s chřestu koláč z listového těst s chřestem listové s pomazánkovým máslem kolac s chřest chrestem evo balkánský koláč listové těsto s bryndzou a chřestem chrest koláče slaný koláč s chřestem z listového těsta

Zapomněl/a jsem heslo