Suroviny
Porce: cca 24 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,16 g |
Tuky | 103,51 g |
Vláknina | 11,48 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 605 mg |
Sůl | 1,22 g |
Sacharidy | 401,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ9Q
Moje poznámka
Listový tvarožník s jahodovým vrchem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BQ9Q
Nejnovější recepty
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno před 16 hodinami
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 22 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno 24. 7. 2025 09:48:25
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno 24. 7. 2025 09:19:34
Cuketová polévka
Přidáno 24. 7. 2025 07:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený tvaroh s jablky a ořechy (vhodné pro diabetiky)
Ivyjg před 16 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
zana.3 před 34 minutami
Jogurtové langoše
JajkaP před 2 hodinami
Cuketová krémová polévka
vagundova před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Mulli před 3 hodinami
Hrnková bábovka
Fitulka před 3 hodinami
Olejový korpus na dort
Bonega před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Fitulka před 3 hodinami
Polévka z mrkvy (Horňácko)
Fitulka před 4 hodinami
Lečo jako polotovar
Kaill před 13 hodinami
Tématické fráze:
tvarožník,
tvarožník z listového těsta,
recept na tvarožník,
jahodovýtvarožník,
tvarožník bez těsta,
tvarožník s jahodami,
tvarožník s listového těsta,
tvarožník-recept,
recepty z listového těsta s pudinkem a zele,
tvarohový moučník,
testo na tvarožník,
tvarožnik s jahodovym žele,
recept listové těsto s malinovým džemem,
postup na listový pletenec,
listové těsto s jahodovým pudinkem,
jahodový zákusek z listoveho těst,
listové těsto, jahody,
jahody - listové těsto,
google recept na tvarožník,
babicovy dobroty 26.2.2012
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh,
mléko,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
pudink vanilkový,
jahody,
džus jahodový,
pudinkový prášek
Komentáře (29)
Jj, máte pravdu
Žampion zůstane žampionem
Listové těsto zůstane nelistujícím těstem
Prakticky na praktických příkladech z praxe dokládáte opodstatněnost mé teze, že použití listového těsta vámi imrvére omílaným způsobem je celosvětově pasé
Zároveň si ale uvědomuji že "líné" kuchařky, používající listové těsto jako nevhodnou podložku, se též vyskytují celosvětově
No, tady se asi neshodneme, že
https://tishka.org/%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BE%...
Nebo s třeným těstem jako německý Käsekuchen:
https://www.toprecepty.cz/recept/30259-kasekuchen-...
https://www.backenmachtgluecklich.de/rezepte/der-b...
Také americký cheesecake patří do této rodiny tvarohových koláčů:
https://www.onceuponachef.com/recipes/new-york-sty...
Dělala jsem už všechny, každý je trochu jiný a ten český s listovým těstem je dobrá konkurence.
TVAROŽNÍK se dá péci i bez nějakého pofiderního podkladu
No, ale to je vám dost možná známo, že
Milé dámy
Pro tentokrát bude stačit, když si nasadíte čočky a hodíte voko na foto u tohoto receptu
....... vysvětluj to casinovi
Jedině... kdyby snad dělal krémeš bez krému......
Já myslím, že chyba asi nebude na naší straně, ale spíš na té Vaší. Vy prostě sice umíte moc dobré domácí listové těsto, ale nejspíš si s jeho upečením s náplní nevíte rady, a tak si to kompenzujete poznámkami o papundeklech a bůhvíčem ještě. Jak si myslíte, že by se mělo listové těsto péci, jenom nasucho (kremeše, trubičky) - žádné štrůdle? A co ty skvělé se slanou náplní?
Víte co, casino? Nemějte starosti - když máte pocit, že z naplněného listového těsta upečete papundekl, tak to nedělejte, to je přece Vaše volba. Ale nechte nám prosím tu naši
ad.1. věta: Ano
ad. 2. věta: Nejde to
ad. 3. věta: Možná si říkají: DAROVANÉMU KONI...
ad. 4. věta: Máte recht... No, patrně to chutná jako rozmáčený ten oný, že
Pekla jsem tento moučník (bez jahod se sněhovou čepicí) mnohokrát a vždy s velkým úspěchem u strávníků. Nevím, jak chutná papundekl, ale určitě takhle dobře ne.
Jj, Geryyy: to vystihla
Lidi, neblázněte s pečením listového těsta pod zátěží
No, když ale někomu chutná papundekl...
Jednoduchý. Chutný. Dobře vypadá. Občas vymenim mrazeny jahody za maliny. A pořad je to suprové ????